На сайті:

На сайті 80 гостей та відсутні користувачі

Особливості організації освітнього процесу з географії у 6 класах Нової української школи

17.05.23

15 травня 2023 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся вебінар (у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet та You Tube) для вчителів географії області, які працюватимуть з нового навчального року у 6 класах НУШ. На заході були присутні 154 учасники.

Організатори вебінару мали за мету дати цілісне уявлення про організацію освітньої діяльності на уроках географії в 6 класах в контексті реалізації Державного стандарту базової середньої освіти.

Світлана Подолюк, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ІФОІППО, ознайомила педагогів з нормативним, предметно-методичним  забезпеченням  освітнього процесу з географії в умовах упровадження Державного  стандарту базової середньої освіти;  визначила актуальні напрями та сформулювала завдання для реалізації змісту і оновлення методів навчання географії в 6 класах  НУШ.

Цікавим і змістовним був виступ спікера зустрічі  Тетяни Гільберг,   кандидата географічних наук, доцента кафедри теорії та методики природничо-математичних дисциплін Хмельницького ОІППО, співавтора двох модельних програм з географії для 6-9 класів, автора підручників, посібників, робочих зошитів.

Оскільки з наступного навчального року вчителі та учні 6 класів  працюватимуть за новими модельними та навчальними  програмами, то Тетяна Гільберг детально проаналізувала документи,  вказавши на їх спільне та  відмінне.  Авторка ознайомила присутніх  з педагогічними підходами, методичними прийомами, які вчитель може використовувати на заняттях з географії. Запропоновано модель  та технологічну карту сучасного уроку та  навчально-методичне забезпечення до нього. Спроєктовано рекомендації  щодо типології домашніх завдань з географії, видів та інструментів оцінювання.

Вчителі географії пілотних освітніх закладів поділилися досвідом роботи з колегами.  Наталія Бобко, учитель  Калуського ліцею № 10 Калуської міської ради,   виокремила шляхи реалізації компетентнісного та діяльнісного підходів у викладанні географії у 6 класі НУШ, а  Мар’яна Гушуляк, учитель   Більшівцівського ліцею Більшівцівської селищної ради, акцентувала на таких інструментах формувального оцінювання, що мотивують  до навчання здобувачів освіти.

Учасники заходу  отримали  відповіді на проблемні запитання, окреслили  основні напрямки діяльності  в   умовах нового  формату.

          

Додати коментар

Захисний код
Оновити