На сайті:

На сайті 505 гостей та відсутні користувачі

Формування життєво компетентної особистості, громадянина-патріота України в контексті Нової української школи

24.04.23

10«Через Україну постане новий світ. Світ, де вже більше не буде зла. Світ, де зло буде переможене. Світ, де людина буде відчувати себе гідною, а людське життя буде пошановане»

Блаженніший Святослав (Шевчук)

Україні потрібні громадяни, які мають глибоко усвідомлену життєву позицію. Ідея Нової української школи передбачає серед засадничих основ освіти майбутнього саме виховання, що ґрунтується на цінностях. У Законі України «Про освіту» мету освіти визначено як всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, формування цінностей і необхідних для успішної самореалізації компетентностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству. Нові державні стандарти освіти передбачають, що цінності мають формуватись у здобувачів освіти наскрізно, через настановлення й особистий приклад. Саме цим питанням був присвячений онлайн-семінар заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти «Формування життєво компетентної особистості здобувача освіти, громадянина-патріота України в контексті Нової української школи», який відбувся в онлайн-форматі 21 квітня 2022 року.

У ході зустрічі було розглянуто наступні питання:

Вплив війни на становлення особистості підлітка: психологічний аспект (Оксана Хомин, методистка обласного центру практичної психології та соціальної роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти);

Концептуальні засади розвитку духовно-моральної, життєво компетентної особистості здобувача освіти, громадянина-патріота України (Людмила Келембет, старша викладачка кафедри менеджменту та освітніх інновацій Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти);

  • Формування ключових компетентностей учнів у контексті Нової української школи (Оксана Фляк, старша викладачка кафедри менеджменту та освітніх інновацій, завідувачка лабораторії національного виховання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти).

До онлайн-заходу долучилися близько 100 осіб, які спілкувалися наживо та у чаті, висловлювали свої думки та позитивні враження.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити