На сайті:

На сайті 148 гостей та відсутні користувачі

Система оцінювання в НУШ: кращі практики

30.05.22

1Одним із викликів у реалізації основних засад НУШ є оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти.  Сучасна система оцінювання має на меті допомогти вчителеві конкретизувати навчальні досягнення учнів і надати необхідні інструменти для впровадження об’єктивного й справедливого оцінювання результатів навчання.

Працівниками лабораторії управління та організації освіти спільно з методистами та науковцями кафедр ІФОІППО проведено вебінар для керівників ЦПР ПП, працівників відділів (управлінь) освіти, відповідальних за професійний розвиток педагогів в територіальних громадах, керівників ЗЗСО з теми «Система оцінювання у Новій українській школі: кращі педагогічні практики», який відбувся  25 квітня 2022 року.

Метою зустрічі було ознайомлення з практикою використання формувального оцінювання в ЗЗСО.

Враховуючи велику кількість учасників, які зареєструвалися на участь у вебінарі, зустріч проводилася на платформі Google Мееt і транслювалася на каналі You Tube. У даному заході взяли участь 236 слухачів.

Модераторами зустрічі були Ольга Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО, Галина Пониполяк та Алла Дутчак, методисти лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.

Учасники вебінару обговорили алгоритм упровадження формувального оцінювання у практику роботи вчителя (Г.Адамович, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій, тренер НУШ).

З кращими практиками оцінювання навчальної діяльності здобувачів освіти в умовах Нової української школи  слухачів ознайомили педагоги пілотних ЗЗСО (Л. Сворак, учителька української мови і літератури Івано-Франківського ліцею №2, Г. Пенькова, учителька зарубіжної літератури Івано-Франківського ліцею №2, М. Гушуляк, учителька природознавства Більшівцівського ліцею, І. Возняк,  учителька англійської мови  Більшівцівського ліцею).

З особливостями побудови модельних програм та методикою розроблення на їх основі навчальних програм учасників зустрічі ознайомили Валерій Островський, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри ІФОІППО, Іван Мердух, кандидат технічних наук, доцент кафедри, завідувач лабораторії  ІФОІППО, Світлана Сміх, методист ІФОІППО.

Галина Пониполяк  продемонструвала інструменти, які допоможуть в побудові навчального плану закладу освіти.

Ольга Нижник  запропонувала слухачам схему навчального заняття з педагогами,  де розглядаються змістові лінії дорожньої карти НУШ. 

Активну участь у вебінарі взяла Л.Шелемей, проректор ІФОІППО, яка  інформувала слухачів щодо питань вибору підручників, відповіла на численні питання керівників ЗЗСО упродовж зібрання.

Система оцінювання в НУШ: кращі практики

Додати коментар

Захисний код
Оновити