На сайті:

На сайті 98 гостей та відсутні користувачі

Організація співпраці фахівців психологічної служби з педагогами щодо адаптації дітей до нових закладів освіти

18.05.22

4Адаптація внутрішньо переміщених дітей до нової школи є однією з найважливіших складових адаптації родини за місцем переселення. Допомогти дитині інтегруватися в новий колектив, залучити її до освітнього процесу, зменшити рівень стресу, не виділяти з-поміж інших учнів як «жертву», мотивувати вчитися — це важлива частина роботи, яку мають виконати вчителі. Саме фахівці психологічної служби допоможуть педагогам зрозуміти, якої психоемоційної підтримки потребують діти і як її надати з урахуванням вікових особливостей та пережитого травмуючого досвіду.

17.05.2022 р. працівниками обласного центру практичної психології і соціальної роботи було проведено вебінар для практичних психологів і соціальних педагогів закладів освіти «Організація співпраці фахівців психологічної служби з педагогами щодо адаптації дітей до нових закладів освіти».

Метою зустрічі було підвищити рівень обізнаності працівників психологічної служби з питань організації співпраці з педагогами щодо адаптації дітей до нових закладів освіти.

Захід провели методисти обласного центру практичної психології і соціальної роботи. Оксана Хомин ознайомила учасників з віковими особливостями реагування дітей у кризових ситуаціях, соціоекологічним підходом щодо вивчення резилієнс у дітей, який вперше був запропонований Ю. Бронфенбреннером, підвищення їх індивідуального ресурсного потенціалу та здатності найближчого оточення, зокрема закладу освіти, захищати дитину від впливу несприятливих факторів. Лілія Крикун на основі моделі BASIC Ph практично відпрацювала з учасниками фізіологічний канал подолання стресу та метод довільної прогресивної нервово-м’язової релаксації. Запропоновані вправи допоможуть фахівцям психологічної служби навчити учителів подбати про своє психологічне здоров'я, впоратися зі стресом тут і зараз, щоб бути ефективними у допомозі дітям. Тетяна Глуханюк надала рекомендації щодо проведення психолого-педагогічного консиліуму для планування індивідуальної та групової роботи з новоприбулими дітьми, розглянула особливості просвітницько-профілактичної роботи та психоедукації педагогів, опрацювала алгоритм допомоги здобувачам освіти у надзвичайних ситуаціях та виокремила навички, якими необхідно володіти, педагогу, щоб надавати дітям підтримку.

Оскільки для участі у вебінарі зареєструвалось більше 300 фахівців психологічної служби, проводилась пряма трансляція заходу на YouTube-каналі.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити