На сайті:

На сайті 185 гостей та відсутні користувачі

Семінар – практикум для учителів суспільствознавчих дисциплін «Всеукраїнська школа онлайн – інтерактивний ресурс для навчання»

30.06.21

sdiusfyig23 червня 2021 р. на платформі Google Meet відбувся онлайн-семінар для голів методичних об’єднань учителів суспільствознавчих дисциплін з теми «Всеукраїнська школа онлайн – інтерактивний ресурс для навчання». 

Онлайн-платформа «Всеукраїнська школа» є частиною Єдиного державного порталу цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта». Це універсальний інструмент навчання для людей різних вікових категорій і професій, що постійно наповнюється новими освітніми матеріалами, які дають можливість перевірити (через Цифрограм) і підвищити рівень цифрової компетентності користувачів.

 

Технології ніколи не замінять вчителя.

Але вчитель, який ефективно

застосовує технології для розвитку своїх учнів,

замінить того, хто ними не володіє. 

Шеріл Нуссбаум-Біч

 

Сучасні учні хочуть навчатися швидко, ефективно та мобільно. Один із способів надати їм таку можливість — запроваджувати систему змішаного навчання.

Під час семінару, методист ОІППО Бондаренко С. І. ознайомила педагогів із «Сучасними тенденціями, які викликають необхідність змін в освіті». Адже, метою "Всеукраїнської школи онлайн" є забезпечення кожного українського учня та вчителя вільним і безоплатним доступом до якісного навчального контенту. Платформа стане в пригоді в режимі очного та дистанційного навчання: для підготовки домашніх завдань, повторення тем та закріплення матеріалу до зовнішнього незалежного оцінювання. ВШО - це яскраві та цікаві відеоуроки, тести та конспекти. Вчитель може застосовувати матеріали, розміщені на платформі, для організації перевернутого навчання. А також спрямовувати здобувачів освіти до перегляду відеоматеріалів, організації дослідницької інтерактивної діяльністі для поглиблення та узагальнення вивченого.

Викладач ІОІППО, Гафійчук Г.В. допомогла учасникам вебінару зареєструватись на платформі та презентувала нові можливості навчання суспільствознавчих предметів за допомогою Всеукраїнської школи онлайн. Актуальним для педагогів було ознайомлення із корисними ресурсами та інструментарієм, який розміщений на даній платформі для вивчення правознавства, представлений Х.І.Дудою, викладачем кафедри ОІППО, тренером асоціації вчителів історії та суспільствознавчих предметів «Нова доба». Також Н.Я. Садкова, вчитель обласного академічного ліцею, тренер асоціації вчителів історії та суспільствознавчих предметів «Нова доба», освітній експерт, продемонструвала інтерактивний ресурс для підтримки учнівства і педагогів «Громадянська освіта» - 3 Д демократії-Думаємо, Дбаємо, Діємо.

Учасники семінару зазначили, що застосування ресурсів Всеукраїнської школи онлайн позитивно впливає на результати навчальної діяльності здобувачів освіти, формує навички самостійної діяльності, розвиває креативність, підвищує інтерес до предмета, однак, живе спілкування учня і вчителя є дуже важливе, тому  поєднання онлайн і офлайн освіти слугує однією із вимог сьогодення. Існування такої платформи як ВШО є запорукою сталого освітнього процесу та рівномірного доступу до знань, а також найкращих світових практик. Проте, жодна онлайн-платформа не замінить справжню школу, в основі якої — людський контакт та жива комунікація.

weqwrerewr

weqwrerewr

 sdiusfyig

QWEDFRE

we343343

Додати коментар

Захисний код
Оновити