На сайті:

На сайті 257 гостей та відсутні користувачі

«Всеукраїнська школа онлайн» для учителів географії і природознавства

22.06.21

Така зустріч була організована під час вебінару, організованого  Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, зокрема лабораторією природничо-математичних дисциплін 17 червня.

Мета заходу: розповсюдження, популяризація та сприяння розвитку провідних ідей Всеукраїнської школи онлайн.

Завдання:

ознайомити з особливостями роботи платформи «Всеукраїнська школа онлайн»;

обговорити проблеми, перспективи дистанційного та змішаного навчання в закладах загальної середньої освіти;

ознайомити з досвідом використання освітніх платформ для онлайн та офлайн навчання географії і природознавства;

консолідувати зусилля педагогів області щодо використання у своїй практиці передових, інноваційних ідей та напрацювань платформи ВШО.

Захід проходив у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet та You Tube. У роботі семінару взяли участь 130 учасників.

На актуальності використання електронної платформи ВШО зупинилась Світлана Подолюк, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО.

Гостями семінару були організатори та координатори ВШО. Це, зокрема, начальник відділу Українського інституту розвитку освіти Тетяна Харламова, яка зупинилась на питанні «Дистанційне та змішане навчання в закладах загальної середньої освіти: проблеми, рішення, перспективи»; кандидатка біологічних наук, представник Українського інституту розвитку освіти    Людмила Лисогор, яка презентувала види електронного освітнього контенту ВШО та можливості його використання на прикладі предметів природничого циклу; кандидат географічних наук, доцент Інституту географії НАНУ, експерт ВШО   Сергій Покляцький, який акцентував увагу на змістове наповнення курсу «Географія» та особливості його використання під час конструювання уроків.

Разом з гостями у вебінарі брали участь педагоги області, які протягом карантину активно використовували як платформу Всеукраїнська школа онлайн, так і інші платформи у навчальному процесі з географії і природознавства.

З досвіду використання дистанційних інструментів для уроків географії поділились учителі: Надвірнянського ліцею «Престиж» Надвірнянської міської ради Олег Ковальчук; Коломийського ліцею №1 імені В. Стефаника Марія Левицька; Чорнопотоківського ліцею Делятинської селищної ради Петро Гречух.

Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на свої запитання від спікерів.

Даний вебінар – це унікальна можливість для об’єднання зусиль   освітніх установ, науковців, педагогів заради розвитку основних ідей Нової української школи, освіти нової якості.

Додати коментар

Захисний код
Оновити