На сайті:

На сайті 185 гостей та відсутні користувачі

ПІДГОТОВКА ПЕДАГОГІВ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ «ВПЕВНЕНОГО СТАРТУ»

22.04.21

Відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та у співпраці з Інститутом психології імені Г.С. Костюка НАПН України, ТОВ «УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ ДИТИНСТВА» 21 квітня 2021 року в онлайн-форматі на платформі Zoom відбувся науково-методичний семінар з теми «Використання програмно-методичного комплексу «Впевнений старт» в освітньому процесі з дітьми молодшого дошкільного віку».
У семінарі взяло участь 160 педагогів закладів дошкільної освіти з районів/міст/ОТГ області.
Спікерами семінару виступили Олена Хартман, кандидатка психологічних наук, старша наукова співробітниця лабораторії психології дошкільника Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України та Ірина Волошина, вихователька-методистка, координатора й тренерка проєкту «Впевнений старт» (м. Київ).
Впродовж двогодинної зустрічі автори-розробники детально представили повний комплект навчально-методичних матеріалів до комплексної програми «Впевнений старт» для дітей молодшого дошкільного віку: логіка побудови, тематика та специфіка планування, акценти роботи з дітьми за «Книгою малюка» та «Альбомами з художньо-творчої діяльності», використання органайзера, «Флеш-набору» та ігрових полів, організація роботи з батьками за «Книгою батьків» тощо.
Особливий наголос був зроблений на особливостях темпоритму життя дитини та пріоритетних завданнях молодшого дошкільного віку:
• опанування предметно-практичною діяльністю;
• засвоєння сенсорних еталонів;
• розвиток мовлення;
• вправляння чуттєвого досвіду взаємодії з оточенням.
Говорилось також про розкриття та збагачення феномену «Я – САМ!», про позитивне емоційне ставлення дорослого до успіхів дитини. Зазначалось, що головне завдання вихователя – організовувати активність дошкільників в збалансованому, спокійному темні та максимально органічно залучати їх до специфічно дитячих видів діяльності (гри, спілкування, художньо-естетичної діяльності).
В підсумку роботи кожен учасник семінару отримав сертифікат.

Додати коментар

Захисний код
Оновити