На сайті:

На сайті 232 гостей та відсутні користувачі

Реалізація концептуальних ідей Нової української школи вчителями географії, природознавства, економіки

27.08.19

23 серпня 2019 року пройшла методична майстерня працівників місцевих органів управління освітою, Р(М)МК, ІМЦ, керівників методичних об’єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями географії, природознавства та економіки в районі, місті, об’єднаній територіальній громаді, закладі обласного значення.
У ході роботи майстерні відбулось обговорення:
• нових нормативно-правових документів Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації навчально-виховного процесу та викладання географії, природознавства, економіки в закладах освіти у 2019/2020 навчальному році;
• нової навчальної програми з географії (11 клас), методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо вивчення предметів у 2019/2020 навчальному році;
• проекту Державного стандарту базової середньої освіти;
• особливостей організації навчально-виховного процесу з предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2019/2020 н. р.;
• реалізації наскрізних ліній Нової української школи в процесі вивчення предметів;
• шляхів навчально-методичного супроводу реалізації нових навчальних планів та програм старшої школи в 2019/2020 н. р.;
• нової навчально-методичної літератури з предметів;
• аналізу проведення обласного туру Всеукраїнського конкурсу “Учитель року – 2019” у номінації “Географія”, результатів олімпіад, ЗНО з географії 2019 року.
З питань реалізації наскрізних ліній Нової української школи в процесі вивчення предметів виступили: Наталія Толоконнікова, кандидат біологічних наук, доцент кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО; Олена Васильків, кандидат біологічних наук, доцент кафедри педагогіки та психології ІФОІППО; Галина Гафійчук, викладач кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО.
Світлана Подолюк, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО ознайомила з основними напрямами організації навчально-виховного процесу з географії у 2019/2020 н. р. відповідно до вимог Державних стандартів, Концепції нової української школи; значну увагу приділила курсу «Географічний простір Землі» у 11 класі, де учні навчатимуться за новими програмами; презентувала навчальні матеріали програми «Ключові уміння 21-го століття», розроблені Британською Радою в Україні та розраховані на вчителів будь-якого предмета і спрямовані на усвідомлення ними компетентнісного підходу до навчання загалом та, зокрема, процесів, пов’язаних із розвитком в учнів ключових життєвих умінь; ознайомила з новим навчально-методичним забезпеченням викладання предметів, зокрема що стосується викладання курсу за вибором «Фінансова грамотність» для учнів 10 (11) класу.

Підсумком роботи засідання стало обговорення основних напрямів діяльності методичних служб щодо забезпечення науково-методичного супроводу навчання географії, природознавства, економіки у новому навчальному році.

Додати коментар

Захисний код
Оновити