На сайті:

На сайті 892 гостей та відсутні користувачі

«Іншомовна освіта в контексті становлення Нової української школи»

27.08.19

Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти продовжує здійснювати підготовку вчителів іноземних мов відповідно до концепції «Нова українська школа». 14 – 22 серпня 2019 року проведено курси підвищення кваліфікації для учителів англійської мови, які у 2020/2021 навчальному році працюватимуть у 1-их класах Нової української школи. 120 вчителів англійської мови пройшли навчання під керівництвом сертифікованих тренерів Галини Реус, Уляни Добущак, Надії Головчук та Галини Пирин. Учасники очних трьохденних тренінгів працювали за програмою та посібниками розробленими фахівцями Британської Ради в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки України. Метою даної програми є сприяння професійному розвитку вчителів англійської мови, підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності. Застосовуючи визнаний досвід Британської Ради, Cambridge University Press, Cambridge Assessment English та використовуючи комбінацію 3-денних очних тренінгів та он лайн курсів на платформі https://www.nus-english.com.ua/uk/about-platform вчителі іноземної мови мають можливість впроваджувати нові форми і методи роботи, спрямовані на розвиток здібностей кожної дитини та її особисті освітні потреби. З 26 по 28 серпня 2019 року на базі ОІППО організовано навчання для вчителів німецької мови (мультиплікатор Наталія Форкавець) відповідно до принципів Нової української школи. Матеріали для навчання надані Гете- Інститутом.


 20 серпня 2019 року обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти проведено семінар для вчителів англійської мови «Особливості викладання іноземної мови у початковій школі». Семінар-практикум є логічним продовженням навчання для вчителів, які працюють у 1-4 класах Нової української школи. Заняття проводила тренер Ушапа Фортеск’ю (Великобританія), голова представництва ”Oxford University Press” в Україні Анна Моріс(м.Київ) та регіональний представник Ірина Кошулінська (м.Львів). Представництво ”Oxford University Press” в Україні співпрацює з обласними інститутами післядипломної педагогічної освіти з 1996 року та має широкі експертні знання світового рівня у впровадженні масштабних освітніх реформ і програмах розвитку педагогів, і привносить свою компетенцію й досвід у підтримку реформи «Нової української школи». Захід організований спільно з Департаментом освіти і науки Івано-Франківської міської ради та представництвом ”Oxford University Press” на базі Івано-Франківської загальноосвітньої школи I-III ступенів №21 Івано-Франківської міської ради (директор Світлана Клімковська). Усі учасники семінару отримали сертифікати.


 

 22 серпня 2019 року на базі ОІППО працювала методична майстерня працівників місцевих органів управління освітою, методистів Р(М)МК, ІМЦ, голів методичних об’єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями іноземних мов, представників ОТГ та закладів освіти обласного підпорядкування з проблеми «Іншомовна освіта в контексті становлення Нової української школи». Під час роботи майстерні розглянуто питання впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти щодо іноземних мов; опрацьовано нормативні документи, методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України щодо вивчення предметів освітньої галузі “Мови і літератури” “Іноземні мови” у 2019/2020 н. р.; розглянуто основні напрями діяльності методичних служб щодо реалізації компетентнісного підходу у викладанні іноземних мов. Значна увага приділена питанню міжнародної співпраці (програми обміну, стажування, участь у мовних таборах). До слова були запрошені регіональний представник Британського видавництва Pearson в Західному регіоні Ольга Ярська, методист районного методичного кабінету Косівської районної державної адміністрації Світлана Цикаляк, доцент кафедри англійської філології Державного вищого навчального закладу Прикарпатський Національний університет, директор освітнього центру «YOLO» та міжнародного центру тестування PTE Леся Ікалюк. Підведено підсумки щодо ефективного науково-методичного супроводу навчання предметів освітньої галузі “Мови і літератури” “Іноземні мови” з метою якісної підготовки до навчального року.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити