На сайті:

На сайті 142 гостей та відсутні користувачі

СПІЛЬНЕ ОБГОВОРЕННЯ РЕФОРМИ ОСВІТИ

22.08.19

Напередодні нового навчального року, 22 серпня, у залі готелю “Надія” відбулась серпнева конференція педагогічних працівників області. Тема цьогорічного зібрання – “Упровадження реформи Нової української школи на Прикарпатті: перші результати та завдання”.
Пленарне засідання проходило за участі Павла Хобзея, першого заступника Міністра освіти і науки України; Дениса Шмигаля, голови Івано-Франківської облдержадміністрації; Олександра Сича, голови Івано-Франківської обласної ради; Ігоря Пасічняка, заступника голови облдержадміністрації; Віктора Кімаковича, директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; Юрія Черневого, директора Прикарпатського лісогосподарського коледжу, голови комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова обласної ради; Ігоря Триніва, депутата Івано-Франківської обласної ради; Мирослава Габорака, голови обкому Профспілки працівників освіти і науки України; Романа Зуб’яка, ректора Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Серед запрошених були і керівники органів управління освітою райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, закладів позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та навчальних закладів обласного підпорядкування (усього близько 150 осіб).
Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль привітав освітян з початком навчального року наголосивши:
– Ми знаходимось на етапі реформ, зміни політичного ландшафту країни. Паралельно реформуються медицина, освіта, зокрема, працюємо в умовах Нової української школи. Упевнений, що такі перебудовчі процеси дадуть змогу в найближчі декілька років відчути позитивні зрушення, забезпечити визнання суспільством важливості і вагомості професії освітян.
У виступі Олександра Сича відчувалась подячність учителям за їхню нелегку працю:
– Нам не просто жити у час перемін. Нам доводиться виробляти стратегію, незалежну від змінного політичного класу та обраного державою курсу.
Я переконаний, що локомотивом нашого внутрішнього світу є освіта. А людина – це насамперед цінності. Саме вони об’єднають українців. Тому, навчаючи дітей, не забувайте плекати цінності.
Павло Хобзей, перший заступник Міністра освіти і науки України був одностайним з очільниками області у висловлених думках та ідеях. Так, він підкреслив:
– Одна людина дива не робить. Зміни – це питання солідарності і розуміння. Великим позитивом Івано-Франківщини є тісна співпраця департаменту освіти, науки та молодіжної політики і обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Тепер учителям потрібно працювати набагато більше, аніж раніше. Реформа відбудеться тоді, коли зміниться вчитель. А основним результатом Нової української школи є одночасні зміни вчителя та школи.
У ході конференції директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Віктор Кімакович ознайомив присутніх із підсумками функціонування освітньої галузі 2018/2019 навчального року та пріоритетними напрямами розвитку освіти Івано-Франківщини у 2019/2020 навчальному році.
Також ішлось про роль розбудови системи забезпечення якості освіти в Україні; виклики освітньої реформи та завдання на новий навчальний рік; інструменти формування спроможної мережі закладів освіти в умовах реформи децентралізації; стандарти загальної середньої освіти в Новій українській школі; підсумки і завдання перепідготовки педагогічних працівників щодо роботи в умовах упровадження Нової української школи, інші актуальні питання розвитку освіти Прикарпаття.
Учасники зібрання познайомились із керівником новоствореного територіального органу Державної служби якості освіти України Галиною Микитюк.
Традиційно, як для цього свята, нагородили педагогічних працівників Обласною премією імені Івана Косика. Цьогоріч її отримали:
Володимир Козьменчук, начальник відділу освіти Косівської районної державної адміністрації;
Тарас Голей, завідувач дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 1 “Калинонька” Івано-Франківської міської ради;
Жанна Ковалюк, директор Печеніжинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради;
Валерій Ковтун, в. о. директора комунального вищого навчального закладу “Коломийський педагогічний коледж” Івано-Франківської обласної ради.

Додати коментар

Захисний код
Оновити