На сайті:

На сайті 323 гостей та відсутні користувачі

Виховний процес в умовах Нової української школи

19.08.19

На сьогодні ключовим в системі освіти, зокрема повної загальної середньої освіти, є процес становлення Нової української школи, яка має закласти її новий зміст на основі формування компетентностей, ціннісних ставлень і суджень дітей та учнівської молоді, необхідних для успішної самореалізації як «особистість – цілісна, всебічно розвинена й здатна до критичного мислення, патріот з активною позицією, новатор, здатний змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя».
Виховний процес, як акцентовано в Концепції Нової української школи, має стати невід’ємною складовою всього освітнього процесу, проходячи наскрізно як через навчальні предмети, так і систему позакласної, позашкільної роботи, та орієнтуватися на загальнолюдські цінності морально-етичні, соціально-політичні.
Для досягнення цих завдань докладають зусилля різні інституції.
16.08.2019 р. на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася методична майстерня працівників місцевих органів управління освітою, методистів Р(М)МК, ІМЦ райдержадміністрацій, відповідальних за виховну роботу, керівників районних (міських) методичних об’єднань класних керівників, педагогів-організаторів.
Мета заходу – окреслити основні стратегічні напрями виховання та визначити шляхи реалізації змісту виховної роботи у 2019/2020 навчальному році.
Оскільки цьогоріч створено управління державної служби якості освіти в Івано-Франківській області, з презентацією діяльності служби перед учасниками засідання виступила Галина Микитюк, начальник управління.
В ході методичної майстерні обговорювались питання тенденцій та перспектив національного виховання дітей та молоді в умовах модернізації системи освіти» (Людмила Келембет, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій), головних завдань, напрямів та особливостей організації виховної роботи в закладах освіти у 2019/2020 навчальному році (Оксана Фляк, завідувач лабораторії національного виховання ІФОІППО), методичного супроводу організації діяльності педагога-організатора та класного керівника закладу освіти в новому навчальному році (Оксана Риндич, методист лабораторії національного виховання ІФОІППО).
Успішна педагогічна діяльність, вплив педагога на учня залежить від його авторитету. Педагог спрямовує авторитет своєї професії та свого професійного співтовариства на захист загальнолюдських цінностей та принципів. Для підвищення базових якостей педагога як суб’єкта і організатора виховного процесу, здатного дотримуватись ним норм моралі й професійної етики, вміння налагоджувати співпрацю всіх суб’єктів освітнього процесу проведено практикум «Корпоративна культура закладу освіти» (Людмила Підлипна, к.п.н., доцент кафедри, директор ОЦППСР ІФОІППО) та панельну дискусію.
Підсумком роботи стало прийняття методичних рекомендацій.

Додати коментар

Захисний код
Оновити