На сайті:

На сайті 105 гостей та відсутні користувачі

Обласний семінар для учителів-логопедів закладів освіти області

26.11.18

Важливе значення у вихованні підростаючого покоління мають вірші, прислів'я, приказки, скоромовки; вони доступні дітям усіх вікових груп. 

22 листопада 2018 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар для учителів-логопедів закладів освіти області з теми «Використання етнічного мовленнєвого матеріалу для розвитку та корекції мовлення дітей з порушеннями мовлення». Метою семінару було визначення змісту корекційно-логопедичної роботи учителів-логопедів з розвитку та корекції мовлення дітей з порушеннями мовлення засобами етнічної педагогіки.
У ході семінару Наталія Шеремета, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО, ознайомила присутніх з використанням засобів етнопедагогіки у корекційній діяльності учителів-логопедів. Галина Шпільчак, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО, звернула увагу на використання прислів’їв та приказок для розвитку і корекції мовлення дітей з порушеннями комунікації та звуковимови.
У практичній частині Тетяна Кудярська, завідувач логопедичного пункту департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, поділилася власними напрацюваннями у роботі з розвитку мовлення дітей з мовленнєвими порушеннями засобами казки. Вікторія Русковолошин, учитель-логопед Городенківської ЗОШ №1 Городенківської районної ради, визначила основні особливості методики використання віршованої лексики задля розвитку і корекції мовлення дітей з порушеннями мовлення (з досвіду роботи). Ліліана Полюк, учитель-логопед логопедичного пункту відділу освіти Тлумацької районної ради, виокремила специфіку використання скоромовок в методиці корекційної роботи з розвитку мовлення дітей зазначеної категорії (з досвіду роботи).
Учасники та організатори семінару визначили шляхи співпраці та обміну досвідом між учасниками корекційно-розвивального процесу. Також висловили вдячність за отриманий досвід та можливість підвищити фахову майстерність з методики роботи з дітьми з порушеннями мовлення.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити