На сайті:

На сайті 174 гостей та відсутні користувачі

Методика корекційної роботи учителя-логопеда з дитиною після кохлеарної імплантації

03.03.18

28577015 1143314619137094_954367265810234223_n01 березня 2018 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у співпраці з логопедичним пунктом управління освіти, молоді та спорту Богородчанської районної державної адміністрації проведений обласний семінар учителів-логопедів з теми «Методика корекційної роботи учителя-логопеда з дитиною після кохлеарної імплантації». Метою зібрання було ознайомитись з даною методикою та її результативністю.

Л. Микитgюк, завідувач закладу дошкільної освіти № 4 «Зірочка», окреслила основні напрямки діяльності педагогічного колективу. О. Решетило, методист закладу дошкільної освіти та І. Семенишин, методист Богородчанського районного методичного кабінету презентували учасникам семінару особливості організації співпраці адміністрації, методичної та логопедичної служб в освітньому процесі;

Н. Шеремета, методист інституту післядипломної педагогічної освіти, звернула увагу на особливості організації логопедичного супроводу в сучасних освітніх умовах. О. Липка, методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, ознайомила з особливостями організації корекційно-розвиткових занять в умовах інклюзивного навчання.

М. Василів, завідувач логопедичного пункту управління освіти, молоді та спорту Богородчанської районної державної адміністрації та М. Кофлюк, мама дитини, яка перенесла кохлеарну імплантацію, презентували досвід комплексної взаємодії учителя-логопеда, сурдолога, сурдопедагога, педагогів дошкілля і початкової школи та батьків слухопротезованої дитини в умовах логопедичного пункту. На базі дошкільного закладу освіти № 2 у практичній частині О. Кисиличак, учитель-логопед логопедичного пункту, провела фронтальне групове лексико-граматичне заняття з дітьми старшої групи із нерізковираженим загальним недорозвитком мовлення з теми «Тварини наші друзі».

Також М. Цьомко, учитель-логопед логопедичного пункту, провела з учасниками семінару ділову гру «Логопедичні витинанки».

Учасники семінару взяли активну участь у проведенні заходу і отримали корисні напрацювання для подальшої логопедичної практики.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити