На сайті:

На сайті 111 гостей та відсутні користувачі

Школа педагогів інклюзивного навчання

23.02.15

xdfdfdf058 11119 лютого 2015 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти відбулося засідання школи педагогів інклюзивного навчання з теми «Професійна діяльність учителя та асистента учителя в інклюзивному класі».

  • Мета даного засідання – напрацювати алгоритм роботи учителя та асистента учителя в інклюзивному класі.

У засіданні школи педагогів інклюзивного навчання взяли участь та вистипули:

Василь Палійчук, головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління дошкільної загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації, закцентував увагу на стан та перспективи впровадження інклюзивної освіти в області.

Галина Іваночко, завідувач обласної психолого-медико-педагогічної консультації, проаналізувала банк даних дітей з особливими освітніми потребами у розрізі районів, наголосила на навчальних програмах для дітей з особливими потребами.

Анастасія Голинська, голова громадської організації «Світанок-ІФ», презентувала досвід роботи з дітьми-аутистами та іншими психомовленнєвими розладами, розкрила особливості діяльності громадської організації «Світанок-ІФ».

Оксана Волошин, завідувач відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, виокремила основні ролі та завдання асистента вчителя в інклюзивному класі, окреслила посадові обов’язки асистента учителя та визначила шляхи співпраці учителя та асистента учителя.

Наталія Шеремета, методист відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, розкрила методику диференційованого навчання в умовах інклюзивного класу.

Мар’яна Пітчук, асистент вчителя Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Надвірнянської районної ради, розповіла про власний досвід роботи щодо особливості організації навчання з інклюзивною дитиною.

Учасники засідання отримали відповіді на проблемні питання, які виникали в процесі роботи, мали можливість обмінятися досвідом роботи з колегами та переглянути відеосюжети інклюзивного навчання.

На завершення роботи керівники та учасники засідання напрацювали алгоритм роботи учителя та асистента учителя в інклюзивному класі та накреслили шляхи їхньої співпраці.

rtretretr067

xdfdfdf058

dfdfdfd065

Додати коментар

Захисний код
Оновити