На сайті:

На сайті 202 гостей та відсутні користувачі

ІНТЕГРАЦІЯ НАУКИ І ПРАКТИКИ: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

13.05.14

IMG 3562 1116–7 травня 2014 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція “Інтеграція науки і практики як чинник розвитку післядипломної освіти в умовах інформаційного суспільства”. Захід проводився в рамках Всеукраїнського фестивалю науки та присвячувався 25-річчю створенню кафедр інституті.

Його організатори – Міністерство освіти і науки України, ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Мета зібрання – обговорити проблеми інтеграції науки і практики, визначити шляхи розвитку післядипломної освіти в умовах інформаційного суспільства, обмінятися досвідом.

У конференції взяли участь науковці, аспіранти, здобувачі, які працюють у закладах післядипломної освіти України, зокрема з Києва, Сум, Донецька, Миколаєва, Херсона, Рівного, Луцька, Тернополя, Хмельницького, Чернівців, Івано-Франківська, аспіранти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України та Інституту педагогіки НАПН України, керівники загальноосвітніх навчальних закладів області.

Учасників зібрання привітав Іван Будзак, заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Ольга Барабаш, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з наукової роботи Івано-Франківського ОІППО, наголосила на тому, що впродовж 25 років діяльність кафедр у складі інституту суттєво змінила зміст роботи, сприяла його розвитку як вищого навчального закладу ІІІ рівня акредитації.

На пленарному засіданні науковці зупинилися на таких питаннях, як діяльність закладу післядипломної освіти в умовах суспільних трансформацій, робота кафедр у системі науково-педагогічних досліджень, підготовка керівника загальноосвітнього навчального закладу до аналітико-експертної діяльності та інших.

Зокрема, Оксана Мариновська, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Івано-Франківського ОІППО, виділила як тенденцію зростання вимог до організації науково-дослідної роботи на рівні інституту, якості наукового продукту, поділилася власним досвідом.

З доповідями виступили також Тетяна Гавлітіна, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з наукової роботи Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Віра Гуменюк, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри менеджменту та освітніх технологій Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Оксана Боднар, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри методики викладання навчальних предметів та освітнього менеджменту Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти; Оксана Ануфрієва, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач аспірантурою та докторантурою ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Робота учасників конференції продовжилася в секціях. Серед проблем, запропонованих для обговорення, – управління якістю підвищення кваліфікації вчителів, психологічні підходи до професійного розвитку педагогів та їх підготовка до впровадження сучасних нововведень, значення інформаційних технологій для ефективності навчально-виховного процесу, нові підходи в методиці навчання тощо.

Присутні ознайомилися з видавничими матеріалами працівників кафедр Івано-Франківського ОІППО, представленими на виставці.

У рамках заходу пройшла літня «Школа молодих науковців». Зібрання майбутніх учених відбувається на базі навчально-оздоровчого комплексу «Лімниця» уже втретє.

Результатом роботи конференції стало прийняття рекомендацій.

IMG 3562

IMG 3551

IMG 3538

IMG 3532

IMG 3539

Додати коментар

Захисний код
Оновити