На сайті:

На сайті 110 гостей та один учасник

ПСИХОЛОГІЧНА НАУКА В РОЗВИТКУ

30.04.14

hfhdf078 11111128–29 квітня ц. р. на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся Фестиваль психологів Прикарпаття “Інноваційні технології у практичній психології”. Його проводили задля ознайомлення зі здобутками психологічної науки і практики, профорієнтаційної роботи з обдарованими дітьми, а також популяризації діяльності практичних психологів та соціальних педагогів.

Організаторами заходу є департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Вони ставили за мету створити умови для формування інтересу до професії психолога, висвітлити основні завдання діяльності психологічної служби та інноваційні методи і форми роботи практичного психолога в закладах освіти. Було також організовано діяльність інтегрованих груп з метою ознайомлення з різними напрямами корекційної роботи.

Пленарне засідання фестивалю відбулося у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Були запрошені представники влади, науковці, викладачі, практикуючі психологи, учні загальноосвітніх навчальних за­кладів області.

Учасників заходу привітали ректор ПНУ Ігор Цепенда, проректор з наукової роботи ОІППО Ольга Барабаш. Заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Марія Мрічко вручила грамоти з нагоди Дня психолога.

Із цікавою доповіддю виступив Віктор Москалець, завідувач кафедри загальної та експериментальної психології ПНУ, закцентувавши увагу на ролі психолога в суспільному житті України. Зіновія Карпенко, завідувач кафедри педагогічної і вікової психології ПНУ висвітлила основні напрями наукової діяльності кафедри. Про розвиток психологічної служби Івано-Франківської області розповіла Людмила Підлипна, директор обласного центру практичної психології та со­ціальної роботи. Христина Дмитерко-Карабин, доцент кафедри загальної та експериментальної психології ПНУ висунула бачення того, яким мусить бути успішний психолог. На питаннях самореалізації і професій зупинилася Оль­га Шологон, практичний психолог, ведуча жіночої психотерапевтичної студії центру свідомого батьківства “Дівія”.

Фестиваль також передбачав проведення майстер-класів практикуючих психологів та викладачів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. На них ішлося, зокрема, про психічне здоров’я людини, розвиток талантів та креативності, профілактику стресів, соціальну адаптацію дітей, нестандартні форми співпраці з педагогічним колективом та інше.

Роботу з обдарованою молоддю проведено в рамках програми “Хочу бути психологом”. Учні загальноосвітніх навчальних закладів Прикарпаття презентували проекти, у яких порушили дуже важливі проблеми та продемонстрували неабияку увагу до предмета. Учасникам вручено сертифікати від ректора ПНУ Ігоря Цепенди.

Зліт, приурочений до Дня психолога, уже стає традицією, зацікавлює щоразу ширше коло фахівців і демонструє найактуальніші досягнення науки та практики.

hfhdf078

hffty056

dhth008

r yestytrr061

dfggfhgfjghj090

Додати коментар

Захисний код
Оновити