На сайті:

На сайті 118 гостей та відсутні користувачі

Засідання школи молодого соціального педагога

14.03.14

2 gfhnf 11111112 березня 2014 року у приміщенні Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання Школи молодого соціального педагога закладів професійно-технічної освіти на тему «Підлітковий вік. Світ взаємин».

Ця проблема є особливо актуальною на сьогоднішній день в контексті розвитку сучасної комунікативної взаємодії дітей підліткового віку. Вона створює можливість розгляду та вирішення проблем по наданню адресної підтримки підліткам протягом перехідного віку, тобто підліткової кризи.

Метою Школи молодого соціального педагога було сфокусувати увагу учасників школи молодого соціального педагога на особливостях емоційно-вольової сфери дітей підліткового віку; сформувати вміння та навички розуміння унікальності природи почуттів підліткового віку; розглянути основні напрями роботи соціального педагога в формуванні особистої відповідальності дітей у ставленні до взаємин.

Ірина Гук, викладач кафедри педагогіки і психології ОІППО, охарактеризувала вікові особливості емоційного світу підлітків.

Лілія Крикун, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи, надала інформаційно-методичне забезпечення та акцентувала увагу учасників на підлітковій кризі, яка супроводжує перехід від дитинства до дорослого життя, провела навчальний тренінг «Підлітковий вік. Світ взаємин», який є частиною навчально-методичних матеріалів програми «Дорослішай на здоров’я» (спільний проект Міністерства освіти і науки України і Фонду народонаселення ООН в Україні) спрямований на популяризацію здорового способу життя серед  підлітків і молоді та збереження репродуктивного здоров’я, як важливої складової успішного дорослого життя; формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей; закладання основ відповідального батьківства.

Учасники Школи молодого соціального педагога успішно справились з поставленими завданнями. Вони ознайомилися з методикою організації цілеспрямованої фахової допомоги дітям підліткового віку в комунікативній сфері; розкрили сутнісний зміст понять «міжособистісна привабливість», «дружба», «любов», «симпатія»; ознайомилися з основними засадами та прийомами конструктивної взаємодії в різних життєвих ситуаціях; проаналізували структуру побудови стосунків дітей підліткового віку з іншими людьми; виокремили основні фактори для створення сприятливого мікроклімату в учнівському середовищі; окреслили шляхи роботи соціального педагога в формуванні особистої відповідальності дітей за слова та дії.

Крім того, соціальні педагоги виокремили основні напрями роботи у професійно-технічному навчальному закладі    щодо організації і проведення роботи з учнівською молоддю з питань збереження репродуктивного здоров’я.

1

5 jvggjgj

5

4-gjggj

3-ggg

2 gfhnf

1-fgj

6 bkj

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити