На сайті:

На сайті 108 гостей та відсутні користувачі

Психологічна допомога постраждалим унаслідок суспільно-політичних подій

27.02.14

IMG 2654 111У зв’язку зі складною соціально-політичною ситуацією в Україні, подіями останніх місяців, з’явилася значна кількість громадян, які потребують психологічної допомоги та підтримки.

26 лютого на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-нарада «Психологічна допомога постраждалим унаслідок суспільно-політичних подій». У заході взяли участь керівники районних та міських психологічних служб та голови методичних об’єднань практичних психологів. У ході роботи розглядалося питання створення в області пунктів психологічної допомоги для проведення індивідуальної і групової роботи з учасниками подій, постраждалими та їх родичами.

Директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації С. Дерев’янко проінформував учасників семінару-наради про необхідність вжиття термінових заходів щодо надання психологічної допомоги населенню, учасникам подій, постраждалим та їх родичам, родичам загиблих та окреслив межі співпраці системи освіти та системи охорони здоров’я. Ректор Івано-Франківського ОІППО Р. Зуб’як окреслив основні завдання методичної та психологічної служб у наданні психологічної підтримки населенню, наголосив на необхідності координації консультативної діяльності практичних психологів.

Досвідом роботи з посттравматичними стресовими розладами поділилися запрошені на нараду працівники закладів охорони здоров’я. Зокрема, головний лікар Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру В. Скопич розповів про профілактику алкогольної та наркотичної залежності в осіб, які перенесли стресові ситуації. А головний лікар Івано-Франківської обласної психоневрологічної лікарні №3 М. Мулик окреслив межі співпраці практичних психологів та лікарів-психотерапевтів і психіатрів.

Про готовність допомогти в організації роботи та інформуванні населення про створення консультативних центрів доповіли М. Озорович, начальник управління сім’ї та молоді департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та Г. Боднар, директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Також досвідом та особливостям роботи з постраждалими поділилися практичний психолог ОПНЛ №3 О. Чайка та голова обласного осередку Української спілки психотерапевтів А. Гаргаун.

Директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи Л. Підлипна окреслила алгоритм створення кризових центрів у районах та містах області (бази, кадровий склад, форми проведення: індивідуальна і групова, методичні рекомендації щодо роботи, буклети, методичні розробки, облікування консультацій, супервізійна підтримка, інформування громадськості про центри), а також повідомила про внесення коректив у плани роботи працівників психологічної служби, які задіяні в наданні допомоги постраждалим.      

 IMG 2654

IMG 2651

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити