На сайті:

На сайті 274 гостей та відсутні користувачі

відбувся семінар – практикум для педагогів, що працюють з обдарованими дітьми на тему «Розвиток мотивації та стимулювання роботи з обдарованими дітьми»

27.12.13

foto 1507 117 грудня 2013 рокуна базі районного методичного кабінету управління освіти і науки Снятинської районної державної адміністрації у рамках співпраці ІФОІППО з регіональним центром Інституту обдарованої дитини проведено семінар – практикум для педагогів, що працюють з обдарованими дітьми на тему «Розвиток мотивації та стимулювання роботи з обдарованими дітьми».

У ході заходу Оксана Микитин, завідувач регіонального центру Інституту обдарованої дитини НАПН України окреслила «проблемне поле» мотивації вчителя до роботи з обдарованими дітьми, ознайомила з сучасними методами роботи з обдарованими дітьми та  методами впливу на підвищення вмотивованості дитини до навчання.

Учасники семінару мали можливість познайомитись з системою роботи з обдарованими дітьми в Снятинському районі. В роботі семінару-практикуму взяли участь директор Снятинської станції юних техніків Галина Захаркевич-Беда, керівник інтелект-клубу «Що? Де? Коли?» Василь Микитюк, директор Снятинської ЗОШ імені Василя Стефаника Вікторія Бойчук.

Людмила Шихова, методист РМК акцентувала на ролі вчителя у процесі розвитку обдарованості особистості. Діти різні за типом і стилем мислення, здібностями, ступенем навченості, але цілком можливо створити таке навчальне середовище, в якому їх потенціал досягне максимуму. Використання інтелектуальних ігор в навчальному середовищі підвищує спільну зацікавленість учнів і вчителів у самовдосконаленні, спонукає до роботи над власними помилками та підвищення свого потенціалу.

Педагоги на практиці, беручи участь в грі «Ерудит», інтелектуальному турнірі «Що? Де? Коли?» та дебатах переконались, що інтелектуальні ігри вчать вдумливості, рішучості, умінню будувати плани, раціонально діяти. Таке навчання стає дослідницьким процесом, в якому підсумовуються досягнення різних галузей знань, застосовується різноманітне допоміжне обладнання, створюється необхідна ситуація для ефективного мислення, вільно розвивається інтелект.

На завершення зустрічі учасники семінару відвідали виставку в музеї Василя Касіяна.

foto 10475

foto 10484

foto 1507

IMG 6251

foto 56656

Додати коментар

Захисний код
Оновити