На сайті:

На сайті 154 гостей та відсутні користувачі

Відбувся семінар методистів РМК, ІМЦ, відповідальних за вивчення суспільствознавчих дисциплін

05.12.13

DSC 5850 111Відповідно до плану роботи ОІППО, на базі Коломийського ІМЦ відбувся семінар методистів РМК, ІМЦ, відповідальних за вивчення суспільствознавчих дисциплін з теми «Розвиток інноваційної культури вчителя». Місцем проведення семінару було обрано Гвіздецьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Коломийської районної ради.

З учасниками семінару зустрілися начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ігор Мартинюк та завідувач методичного кабінету Галина Микитюк. Вони ознайомили учасників семінару з освітнім простором Коломийщини, розповіли про досягнення та проблеми, які стоять перед освітянами району. Методист МЦ Коломийського управління освіти, молоді і спорту Ігор Тепчук наголосив, що основним завданням освітян Коломийщини є освіта для демократичного громадянства, підкреслив важливість самоосвіти вчителя.

Учасники семінару відвідали урок правознавства в 9 класі «Як громадяни беруть участь у житті демократичної держави». Вчитель Олександра Фреюк розглядала з учнями не лише основні дифініції, але і роль громадськості, кожної особистості зокрема у побудові держави. Адміністрація та педагогічний колектив Гвіздецької школи особливі зусилля спрямовують як на формування громадянина України, розвиток інтелектуальних здібностей дитини, так і на розвиток професійних навичок вчителя. «Від творчого вчителя до творчого учня» - проблема, над якою працюють педагоги школи. В навчальному закладі функціонує методичне об’єднання вчителів суспільствознавчих дисциплін. Учасники ознайомилися з досвідом роботи вчителя історії та правознавства, спеціаліста вищої категорії, вчителя-методиста Дмитрук А. Я. з питання організації роботи з обдарованими дітьми.

Особливістю даного семінару стало залучення учасників до роботи майстер – класу «Людина як частина природи» під керівництвом лауреата конкурсу «Учитель року» у номінації «Етика» І.Лиска. Сьогодні важливу роль у становленні педагога відіграє самоосвіта, готовність до інноваційної діяльності, осмислення ним результатів педагогічних нововведень, вироблення критеріїв їх оцінки і самооцінки, узагальнення власного досвіду. Досвід своєї роботи «Використання структурно-логічних схем як засобу формування правової компетентності школярів» на семінарі презентував вчитель Ліснохлібичинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Коломийської районної ради В. Харук. В ході роботи круглого столу методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти С. Бондаренко звернула увагу на роль методичного об’єднання у формуванні інноваційної культури вчителя.

DSC 5846

DSC 5828

DSC 5850

Додати коментар

Захисний код
Оновити