На сайті:

На сайті 233 гостей та відсутні користувачі

Актуальні питання сільської школи

29.11.13

IMG 2342 jgjgjСтворення і функціонування освітнього округу в сільській місцевості як цілісної соціально-педагогічної системи – у центрі уваги як науковців, так і практиків. З огляду на це 28–29 листопада цього року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти проводиться міжрегіональний науково-практичний семінар: "Проблеми функціонування освітнього округу в сільській місцевості: регіональний компонент".

Його організатори – Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України; департамент освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

У перший день роботи відбулось пленарне засідання. З привітанням до присутніх звернулися Марія Мрічко, заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації; Роман Зуб'як, кандидат педагогічних наук, доцент, ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Віра Мелешко, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач лабораторії сільської школи Інституту педагогіки НАПН України.

У семінарі беруть участь делегації Донецької, Запорізької, Київської, Івано-Франківської, Сумської, Черкаської областей. У їхньому складі – науковці, працівники інститутів післядипломної педагогічної освіти, органів управління освітою, методичних служб, директори загальноосвітніх шкіл, які долучилися до експериментальних досліджень лабораторії сільської школи Інституту педагогіки НАПН України з теми "Організаційно-педагогічні умови функціонування освітнього округу в сільській місцевості".

У ході пленарного засідання та круглого столу обговорювались актуальні проблеми функціонування освітніх округів у сільській місцевості різних регіонів України, зокрема, теоретико-методичні засади моделювання освітньо-виховного простору в умовах освітнього округу, науково-методичний супровід інноваційної діяльності, практика створення і функціонування освітніх округів на основі принципу інтеграції закладів та установ-суб'єктів з урахуванням особливостей конкретного регіону, моніторинг змін, що відбулися в ході апробації моделей освітніх округів тощо.

Присутні заслухали доповіді науковців "Реалізація принципу інтеграції як умова функціонування освітнього округу в сільській місцевості" В. Мелешко, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач лабораторії сільської школи НАПН України; "Самоменеджмент інновацій як передумова ефективності функціонування освітнього округу" О. Мариновська, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Івано-Франківського ОІППО та інші.

29 листопада учасники семінару відвідають Манявський НВК
Богородчанської районної ради, де ознайомляться з досвідом функціонування навчально-виховного об'єднання "Манявський освітній округ".

Керівники експериментальних опорних ЗНЗ Івано-Франківської області на виставці-презентації продемонстрували матеріали освітніх округів.

IMG 2349

IMG 2342

IMG 2345

IMG 2344

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити