На сайті:

На сайті 110 гостей та відсутні користувачі

Проект «Освіта для сталого розвитку в дії»

17.04.13

IMG 0722 jbhghІнститут педагогіки НАПН України спільно з громадською організацією «Вчителі за демократію та партнерство» (Україна) та «Глобальний план дій» (Швеція) за підтримки фонду шведського уряду SIDA з 2010 року започаткували освітній проект «Освіта для сталого розвитку в дії».

Проект має на меті ознайомлення вчителів з досвідом, методологією та технологіями навчання учнів навичок та вмінь будувати власне життя та життя сім’ї, місцевої громади з урахуванням потреб сталого розвитку, що нагромаджений міжнародною педагогічною спільнотою, представником якої є організація «Глобальний план дій», акредитована при ООН.

У квітні 2013 року Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти приєднався до реалізації проекту. З цією метою 12 квітня ц.р. в актовій залі інституту відбувся круглий стіл для керівників загальноосвітніх навчальних закладів області з питань запровадження в навчальний процес занять з освіти для сталого розвитку у 3 – 9 (10) класах у вигляді курсів за вибором, факультативу, гурткових, клубних та інших форм позакласних занять.

Далі в області пройдуть тренінги для тренерів вчителів, навчальні семінари для педагогічних працівників. Будуть проведені регіональна та всеукраїнська конференції за участю представників місцевого самоврядування, неурядових організацій, освітніх установ задля висвітлення та обговорення нових підходів до освіти для сталого розвитку областей. Передбачається підготувати близько 50 учителів 1 – 4, 8 – 9 класів та класних керівників 5 –7 класів до роботи з освіти для сталого розвитку.

Школи, залучені до реалізації проекту, отримають книги, методичні посібники для учителів та учнів, а також зможуть взяти участь у національному конкурсі-огляді «Школа сталого розвитку», спрямованого на сталий розвиток їхньої школи та місцевої громади. Здійснюватиметься видання електронного інформаційного журналу (один у півріччя), присвяченого питанням освіти для сталого розвитку, який безкоштовно розповсюджуватиметься у навчальних закладах.

Більше інформації на офіційному сайті БО "Вчителі за демократію та партнерство" http://tdp.org.ua

Л. Шелемей, регіональний координатор проекту, проректор ІФОІППО

IMG 0688

IMG 0710

IMG 0701

IMG 0722

IMG 0719

Додати коментар

Захисний код
Оновити