На сайті:

На сайті 82 гостей та відсутні користувачі

Навчання підприємництва

26.10.12

Група вчителів економіки  Івано-Франківської області з 15 до 20 жовтня перебувала на стажуванні у Малопольському воєводстві (Краків, Тарнов, Хшанів). Візит відбувався в рамках польсько-українського проекту«Ініціативна  молодь - регіональна система  підготовки тренерів у сфері підприємництва в українській системі освіти», який реалізується з ініціативи Центру «Ділові ініціативи» (м. Івано-Франківськ) та за підтримки головного управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Головна мета проекту – розробка української моделі навчання підприємництва в  загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів. У далекому часовому горизонті ця мета дозволить підвищити активність молоді у започаткуванні економічної діяльності. Це призведе до розвитку приватного сектору, зменшення рівня бідності, а також підвищення темпу зростання робочих місць у секторі мікро- та малих підприємств.

Для досягнення головної мети визначено кілька конкретних цілей:

  • Розробка і впровадження методології навчання молоді у сфері підприємництва у відібраних загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів на території Західної України з використанням польського досвіду.
  • Підготовка професійної групи українських тренерів з підприємництва для проведення занять з молоддю в українських загальноосвітніхшколах I-IIIступенів.
  • Започаткування тривалої співпраці між польськими та українськими освітніми та адміністративними середовищами у сфері організації і промоції навчання підприємництва у школах.
  • Поширення корисного досвіду, пов'язаного з функціонуванням системи навчання підприємництва в загальноосвітніх школах I-III ступенів,  серед української місцевої адміністрації та освітніх і економічних середовищ.

Реалізація проекту розпочалась у серпні цього року. На трьох тренінгах, організованих польськими колегами, підготовлено учителів-тренерів з підприємництва, напрацьовано матеріали для навчально-методичного посібника. Підсумок роботи підведено на стажуванні у навчальних закладах Малопольського повіту РП.

Автори і учасники проекту вважають, що дуже важливим є те, щоб молоді люди сприймали працевлаштування себе самих як реальний напрям на розвиток власної професійної кар'єри в майбутньому. А вміння творчо підійти до навколишньої дійсності пов'язане не тільки з підприємництвом в бізнесі, але і з формуванням активної громадянської позиції, орієнтованої на співпрацю, самоорганізацію і реальну діяльність.

              За підсумками реалізації проекту буде підготовлено посібник з методики навчання молоді у сфері підприємництвата веб-сторінка з тематики методології навчання молоді у сфері підприємництва, яка стане інструментом методичної підтримки для учасників проекту, а також платформою обміну досвідом та інформацією.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити