На сайті:

На сайті 90 гостей та відсутні користувачі

Методика формування звуковимови та зв’язного мовлення у дітей-логопатів

23.11.17

0-02-05-41acc4bf5b18b5e49f1fd4fb3bf29399a2143a51824d10631fb7482c7dc784c5 fullОдним із основних завдань корекційного навчання дітей з порушенням мовлення є підготовка їх до практичної соціальної активності. Вирішення цього питання пов’язано з визначенням оптимальних умов для подолання, корекції та компенсації відхилень у розвитку дитини. У процесі вивчення рідної мови дітьми з вадами мовлення формуються спеціальні мовні знання, поповнюється їхній словниковий запас, виробляються навички усного й писемного мовлення, реалізуються важливі розвивальні та виховні завдання.

22 листопада2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної освіти відбувся обласний семінар для вчителів-логопедів, дефектологів закладів освіти області з теми: «Методика формування звуковимови та зв’язного мовлення у дітей-логопатів». Мета семінару – визначення змісту логопедичної роботи з дітьми-логопатами при порушенні зв’язного мовлення.

Галина Шпільчак, методист інституту післядипломної освіти окреслила шляхи корекції порушення зв’язного мовлення у дітей з вадами мови; Наталія Шеремета, методист лабораторії управління та організації освіти, звернула увагу на особливості методики розвитку словесно-логічних конструкцій у мовленні дітей-логопатів.

У практичній частині Тетяна Мельник, учитель-логопед логопедичного пункту Долинської районної ради, поділилася з напрацюванням власного досвіду з теми: «Розвиток зв’язного мовлення за допомогою технології «Синквейн» та Іванна Пилипів, учитель-логопед ДНЗ «Гірський струмочок» м. Яремче презентувала фрагменти логопедичних занять з теми: «Використання різних видів казок у логопедичній роботі».

Учасники та керівники семінару ознайомилися з новинками методичної літератури з питань логопедії, а також визначили шляхи співпраці між учасниками корекційно - розвивального процесу в логопедичній роботі.

 

Коментарі  

 
0 #1 Мирослава Коропецька 23.11.2017, 18:05
Тетяна Мельник - учитель-логопед ДНЗ"Росинка Долинської міської ради
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити