На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Про організацію та проведення підвищення кваліфікації учителів (викладачів) предмета ‘’Захист України’’, які працюють у створених Осередках

21.10.24

Відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з 14 до 19 жовтня 2024 року проводиться  підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які забезпечують викладання навчального предмета «Захист України» в навчальних осередках області відповідно до Типової програми підвищення кваліфікації затвердженої Міністерством освіти і науки.

 

Зазначена категорія педагогічних працівників проходить другий етап підготовки, який складається з практичних занять фахового блоку, зокрема це:   домедична допомога в бойових умовах (тактична медицина); орієнтування на місцевості та інженерна фортифікація; основи дій, комунікації та взаємодії у підрозділах; озброєння та військова техніка, стрілецька підготовка, тощо…Такий підхід дасть змогу удосконалити/набути практичні навики із зазначених тем.

 

Заняття проводять висококваліфіковані фахівці з бойовим досвідом.

 

Дана підготовка дасть педагогам змогу ефективно викладати предмет, відповідно до вимог нової модельної навчальної  програми, та застосовувати сучасні підходи щодо організації та проведення практичних занять з учнями/ученицями.

Основна мета вивчення предмета «Захист України» за модельною навчальною програмою в рамках всеукраїнського педагогічного експерименту- формування в учнів/учениць оборонної свідомості, а не їх мілітаризація.

 

Про організацію та проведення  підвищення кваліфікації учителів (викладачів) предмета ‘’Захист України’’, які працюють у створених Осередках

Додати коментар

Захисний код
Оновити