На сайті:

На сайті 67 гостей та відсутні користувачі

ТИЖДЕНЬ З «PEPPY PALS»

14.06.2

1В умовах сучасних викликів одним з пріоритетів у роботі закладів дошкільної освіти є соціально-емоційний розвиток дітей. Адже саме він забезпечує формування у дошкільників умінь і навичок, необхідних для екологічної побудови взаємин із навколишнім світом і з самим собою, розвиває здатність розпізнавати власні емоції та почуття інших, проявляти свій емоційний стан і керувати ним, розуміти, коли емоції є корисними, а коли шкодять, регулювати соціальну поведінку тощо.

Впродовж цього тижня на базі Івано-Франківського ОІППО проведено серію одноденних тренінгів для педагогів закладів дошкільної освіти щодо ознайомлення з шведською Програмою соціально-емоційного розвитку дітей від 3 до 9 років «Peppy Pals» («Веселі друзі»). Програма ґрунтується на наукових дослідженнях, емпіричних і теоретичних знаннях соціального та емоційного інтелекту, а ключовими в її концепції є ігровий та діяльнісний підходи. 

В процесі роботи педагоги мали змогу поглибити знання про соціально-емоційний розвиток дітей; опрацювати 5 основ соціально-емоційного навчання та розвитку згідно Програми «Peppy Pals» (самоконтроль, самоусвідомлення, суспільна свідомість, соціальні навички, відповідальне прийняття рішень); повправлятися у мистецтві фасилітації ігрової взаємодії з дітьми та використанні наявних ресурсів. Ресурсами та методичним забезпеченням Програми «Peppy Pals» («Веселі Друзі») є: цикл із 16 мультфільмів і книжок про п’ятьох друзів-тварин, запитання для обговорення до кожної із 16 історій, набори із 5 м’яких іграшок, мобільний ігровий застосунок «Веселі Друзі» (Peppy Pals – Global version), збірка активностей «Соціально-емоційний розвиток з Веселими друзями», путівник-порадник для педагога, 27 карток з назвами емоцій, розмальовки.

Учасники мали насичений практикум ігрової взаємодії у супроводі тренерського складу з числа працівників Івано-Франківського ОІППО, а саме: Людмили Мінди та Ірини Кушли, методистів лабораторії дошкільної та початкової освіти, а також Ірини Бондар, викладача кафедри менеджменту та освітніх інновацій.

Захід проводився у рамках співпраці Івано-Франківського ОІППО та The LEGO Foundation. Навчання пройшло 70 педагогів, які поширюватимуть набутий досвід на місцях.



Додати коментар

Захисний код
Оновити