На сайті:

На сайті 243 гостей та відсутні користувачі

Християнська сім’я – основа щасливої України

20.05.24

image1Відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 15 травня 2024 року, саме у міжнародний день сім’ї, відбувся вебінар з теми «Християнська сім’я – основа щасливої України».

Метою його проведення було висвітлення християнської основи взаємодії сім’ї та школи у формуванні духовності учнів.

З науково-методичним забезпеченням навчальної програми «Основи сім'ї» для учнів 10-11 класів ознайомив Адріан Буковинський, доктор філософії, автор однойменного курсу.

Тему співпраці школи та сім’ї у формуванні духовності учнів висвітлили Іванна Залеська, практичний психолог, учитель правознавства та основ християнської етики ліцею № 15 Івано-Франківської міської ради та Ольга Івасів, учитель основ християнської етики та словесності цього ж ліцею.

На педагогічних умовах взаємодії сім’ї та школи у формуванні духовності учнів початкових класів зосередила увагу Світлана Левицька, вчитель початкових класів Початкової школи Софії Русової Івано-Франківської міської ради, вчитель-методист.

Акценти на духовних та моральних основах сім’ї розставив доцент кафедри теорії та методики навчання, кандидат історичних наук Ігор Дрогобицький.

Світлана Сміх, старший викладач кафедри педагогіки та психології, методист лабораторії національного виховання інституту розкрила християнські засади формування духовності та патріотизму в сім’ї.

Учасники вебінару найбільш активно діалогували стосовно присутності у сучасному освітньому просторі предметів духовно-морального спрямування, у змісті яких закладено цінності християнського бачення сім’ї та методиці їх викладання.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити