На сайті:

На сайті 172 гостей та відсутні користувачі

Spielerisch zur Grammatik – universelle grammatische Spiele für Deutschunterricht

02.05.24

1На сучасному етапі розвитку суспільства володіння іноземними мовами є необхідною умовою освіченої людини. Ефективність та результативність процесу навчання залежить від його правильної організації. Сучасна методика викладання іноземної мови надає особливого значення комунікації, адже під час планування навчального заняття слід створювати максимальні умови для спілкування між учнями, оскільки воно є головним компонентом людської взаємодії. Саме тому гра на уроці є тим засобом навчання, завдяки якому учні відчувають емоційне задоволення не тільки від досягнення результатів, але й від процесу взаємодії. Позитивні емоції, зацікавленість на уроці іноземної мови підвищують рівень мотивації, а це зі свого боку сприяє міцному засвоєнню і закріпленню навчального матеріалу. Щоб зацікавити учнів та підвищити їхній рівень знань з іноземної мови, слід використовувати гру як один із найефективніших методів у досягненні цієї мети.

30 квітня 2024 року для учителів німецької мови Івано-Франківщини проведено онлайн-захід з теми: “Формування граматичної компетенції учнів: граматичні ігри на уроках німецької мови”, який організовано Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти спільно з Міжнародним освітньо-методичним центром Dinternal Education.  У заході взяли участь 65 педагогів.

Упродовж зустрічі учасники мали можливість розглянути та удосконалити свою обізнаність з питань:

- цінності навчальних ігор у процесі оволодіння іноземною  мовою в основній школі (Іванна Богоніс, методистка лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти)

- опрацювання   граматичних тем на різних етапах уроку: 5 універсальних ігор (Тетяна Мережко, методистка Міжнародного освітньо-методичного центру Dinternal Education)

- індуктивного введення граматики в НМК Perfekt für die Ukraine (Ольга Ярська, регіональний представник видавництва Pearson в Західному регіоні)

На завершення вебінару для учасників проведено розіграш автентичних посібників “Perfekt für Anfänger”. Рандомно було обрано двох переможців, які отримають вищезазначені матеріали.  Під час проведення рефлексії організатори зустрічі відповіли на запитання учасників, обговорили тематику та окреслили аспекти подальшої співпраці.

Додати коментар

Захисний код
Оновити