На сайті:

На сайті 384 гостей та відсутні користувачі

Стаємо сильнішими разом

21.03.24

20240318 120942Відповідно до плану роботи з реалізації Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Стаємо сильнішими разом» (Відновлення спроможності інклюзивно-ресурсних центрів забезпечувати якісні послуги у громадах в умовах війни) у період 18-21 березня пройшла серія методичних вебінарів для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами (ментори Галина Іваночко, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, Оксана Липка, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти).

Учасники вебінарів - керівники та заступники керівників ЗЗСО, вчителі-предметники та асистенти вчителів ЗЗСО, вихователі та асистенти вихователів ЗДО, практичні психологи, соціальні педагоги, педагоги-організатори, керівники гуртків Дубовецької, Галицької, Ворохтянської та Білоберізької територіальних громад. У роботі взяли участь 152 особи.

Мета вебінарів - посилення професійної спроможності та розвиток фахових компетентностей педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах війни.

Під час роботи обговорювалися питання щодо нормативно-правового забезпечення освіти дітей з особливими освітніми потребами у воєнний період;

здійснення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, системного психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами фахівцями (консультантами) інклюзивно-ресурсного центру та надання підтримки для дітей, що мають психологічну травму.

Учасники заходу знайомилися із презентаціями проєкту, брали активну участь у методичних діалогах та обмінювалися досвідом роботи щодо інклюзивного навчання.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити