На сайті:

На сайті 94 гостей та відсутні користувачі

Розвиток виховного потенціалу батьків

07.03.24

photo 2024-02-29_22-08-18_2

Війна посилює стрес у батьків. Фінансові навантаження, зміна сімейних ролей, складність підтримання стосунків на відстані, вимушене переміщення – це не повний перелік того, з чим вони стикаються. Проблем стає дедалі більше, а сил все менше. Дорослим важко регулювати власні емоції, вони все менше здатні витримувати емоції дітей. Дослідження підтверджують гіпотези про те, що під час війни батьки почуваються менш ефективними, адже вони мають забезпечити дитині захист, проте в умовах військового конфлікту цього досягнути не можуть. На допомогу їм приходять практичні психологи, соціальні педагоги та вчителі.

Відповідно до запиту психологічної служби Поляницької ТГ методисткою обласного центру практичної психології і соціальної роботи Тетяною Глуханюк у лютому-березні було проведено вебінари на тему «Батьківство без стресу». Впродовж трьох зустрічей педагоги актуалізували знання щодо моделей прив’язаності та розвитку безпечної прив’язаності у дітей, особливостей сприйняття стресових ситуацій дітьми різного віку та батьками, а також алгоритмів реагування на них. Учасники заходу мали змогу обговорити особливості прояву вікових криз, причини складної поведінки дітей і як на неї вплинути, а також розглянули особливості впровадження програм з розвитку позитивного батьківства серед батьків та осіб, які їх замінюють, у своїй громаді.

Навчання пройшло у форматі тренінгу на платформі ZOOM. Фахівці працювали у малих та великих групах, використовували різноманітні онлайн-інструменти, які сприяли ефективному навчанню та якісному обміну досвідом.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити