На сайті:

На сайті 124 гостей та відсутні користувачі

Змінюємо стратегію в організації роботи з батьками

25.10.23 

1Трансформації у галузі освіти торкаються безпосередньо усіх учасників освітнього процесу. На часі змінювати й підходи до взаємодії закладу освіти з батьками. Від парадигми «ми навчимо вас,батьки, як розвивати, навчати вашу дитину» до «давайте разом з вами, батьки, поміркуємо, як краще розвивати, навчати вашу дитину».

Саме тому відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 24.10.2023 року проведено вебінар для керівників закладів освіти, працівників ЦПРПП, відділів (управлінь) освіти, відповідальних за професійний розвиток педагогів з питання «Стратегія системних змін в організації роботи з батьками».

Проведенню вебінару передувала певна підготовча робота: керівники закладів освіти області мали можливість поставити питання щодо різноманітних аспектів взаємодії і комунікації з батьками. Працівники лабораторії управління та організації освіти (А.Дутчак, О.Нижник, Г.Пониполяк) узагальнили отриману інформацію і запросили до розмови на вебінарі Лілію Сачовську, начальницю відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА, Руслана Іваника, начальника відділу технічного нагляду за ремонтом приміщень та матеріально-технічним забезпеченням бюджетних установ при департаменті освіти і науки Івано-Франківської ОДА, Людмилу Непийводу, регіонального представника Уповноваженого України з прав людини в Івано-Франківській області.

У ході зібрання учасники вебінару мали можливість ознайомитися з нормативно-правовим забезпеченням діяльності закладів освіти щодо роботи з батьками в умовах війни (Л.Сачовська, Р.Іваник), основними аспектами запобігання і протидії дискримінації у сфері освіти; захистом персональних даних (Л.Непийвода), партисипативним управлінням у закладі освіти: стратегіями змін у роботі з батьками (О.Нижник). Модераторами зустрічі були працівники лабораторії управління та організації освіти А.Дутчак, О.Нижник, Г.Пониполяк

Вебінар пройшов он-лайн на платформі ZOOM, до участі долучилися 258 слухачів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити