На сайті:

На сайті 113 гостей та відсутні користувачі

До Світла!

13.10.23

photo 5278659100961524825_y5 жовтня 2023 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного проведено засідання обласної творчої групи учителів основ християнської етики у формі Педагогічної толоки на базі Криворівнянського ліцею ім. Михайла Грушевського Верховинської селищної ради. Метою зібрання було напрацювання ключових структурних матеріалів посібника на допомогу вчителям основ християнської етики 5-9 класів.

Учасники творчої групи, вчителі з різних етнографічних регіонів Івано-Франківської області, особливим завданням мали знайти шляхи реалізації християнських цінностей в освітньому процесі на основі інтегрованого та діяльнісного підходів з врахуванням регіональних особливостей закладу освіти.

На використання культурної спадщини етнографічного регіону при вивченні курсу «Основи християнської етики» націлила учасників Світлана Сміх, старший викладач кафедри педагогіки та психології, методист лабораторії національного виховання Івано-Франківського ІФОІППО.

З досвідом і перспективами викладання християнської етики у закладах освіти Верховинщини ознайомили: заступниця голови Верховинської селищної ради Оксана Чубатько, очільниця відділу освіти, молоді та спорту Верховинської селищної ради Ірина Сумарук та Оксана Рибчук - консультант ЦПРПП відділу освіти Верховинської селищної ради. Про співрацю з учасниками освітнього процесу вели мову Лілія Стефурак, директор ліцею та священики Іван Рибарук, Михайло Гергелюк, Роман Болехівський.

Про формування визначальних моральних цінностей з використанням міжгалузевого матеріалу вів мову Ігор Дрогобицький, к.п.н., доцент кафедри теорії та методики навчання ІФОІІПО.

Практичну роботу «Життя в обсязі» (книга Параски Плитки-Горицвіт у діалозі з текстами Біблії) провела вчителька курсу «Основи християнської етики» Криворівнянського ліцею Наталія Цвілинюк. Вона поділилася своїм багатогранним досвідом з питань, що розглядалися; презентувала учнівський проєкт  «Молитва за мир в Україні».

Особливо натхненно, що під час засідання творчої групи було відзначено Грамотою учителя предмету «Захист України» Володимира Сав’юка, який обороняє зі зброєю нашу державу, а учасники укладали «духовні фундаменти, стіни і покриття для Рідної Хати – Школи – Держави».

Була проведена своєрідна Педагогічна толока з напрацюванням структури та змісту посібника «До Світла!» на допомогу вчителям основ християнської етики у 5-9 класах. Він має бути підґрунтям для духовного розвитку педагогів, учнів і батьків у служінні Богові-Україні-Родині.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити