На сайті:

На сайті 299 гостей та відсутні користувачі

Резильєнтні вчителі

16.06.23
354045265 751269166794387_3046988359783755211_nБагато людей в Україні через війну можуть відчувати апатію, втому, тривогу та потребувати допомоги. Дослідження минулих воєн показують, що в контексті військових дій в країні зростає ризик розвитку різних психічних розладів таких як депресія, надмірна тривога, посттравматичний стресовий розлад, тому психологічна служба приділяє особливу увагу роботі з покращення стійкості (резильєнтності) педагогічного та учнівського колективу.
15 червня 2023 року у межах запланованого каскаду тренінгів «Резильєнтна освіта» методистами ОЦППСР проведено другий вебінар «Резильєнтні вчителі» для фахівців психологічної служби закладів освіти обласного підпорядкування, а також закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти.
Метою онлайн-події було підвищити рівень обізнаності фахівців психологічної служби з проблеми плекання резильєнтності в учасників освітнього процесу.
Під час зустрічі Тетяна Глуханюк актуалізувала тему, ознайомила учасників із концепцією стійкості «Колесо резильєнтності» та механізмом її формування у педагогічному колективі. Педагоги через практичну діяльність мали змогу ідентифікувати та активізувати свої життєві цінності.
Лілія Крикун провела навчання ефективних та корисних дій у відповідь на життєві виклики. Практичні психологи та соціальні педагоги опанували техніки планування та формування SMART- цілі.
Оксана Хомин опрацювала з фахівцями психологічної служби техніки ефективного мислення в педагогічному колективі, наголосила на важливості корисного мислення, наочно продемонструвала як тестувати негативні автоматичні думки та як дистанціюватися від некорисних думок.
На підсумковому колі присутні відмітили важливість інтеграції практик розвитку стійкості в контекст життя та професійної діяльності практичного психолога та соціального педагога.

Додати коментар

Захисний код
Оновити