На сайті:

На сайті 172 гостей та відсутні користувачі

Протидія торгівлі людьми: нові виклики в умовах війни в Україні

12.05.23

111 травня 2023 р. на базі Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею відбувся семінар для практичних психологів закладів професійно-технічної освіти за темою: «Протидія торгівлі людьми: нові виклики в умовах війни в Україні». Оскільки війна спричинила масову міграцію українців як за кордон, так і в межах держави – виникли нові ризики потрапляння в ситуації торгівлі людьми, особливо для жінок та дітей.

Тому методисти обласного центру практичної психології і соціальної роботи ІФОІППО привернули увагу фахівців до особливостей просвітницько-профілактичної роботи з даного питання та надали необхідні методичні матеріали працівникам психологічної служби ЗПТО. Зокрема, Оксана Хомин актуалізувала тему і ознайомила учасників семінару з рекомендаціями Групи експертів з питань протидії торгівлі людьми (GRETA) щодо усунення ризиків торгівлі людьми у зв’язку з війною в Україні та гуманітарною кризою. Лілія Крикун представила напрацьовані з проблеми протидії торгівлі людьми матеріали ГО «Ла Страда – Україна».

Практичні психологи Юлія Гах (Івано-Франківський професійний політехнічний ліцей), Наталія Антонюк (Коломийський професійний ліцей сфери послуг) та Зоряна Сіренко (Войнилівський професійний ліцей) розкрили питання «Віртуальний простір: безпека під час війни», «Просвітницько-профілактична робота психолога у ЗПТО» і «Профілактика та подолання тривожних станів під час війни».

У ході вебінару психологи долучилися до виховного заходу, організованого адміністрацією ліцею з нагоди Дня матері та майстер-класу з виготовлення декоративних тарілок "Берегиня мрій".

Учасники також обговорили актуальні проблеми, які виникають у роботі фахівців психологічної служби, пов’язані з війною в Україні.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити