На сайті:

На сайті 123 гостей та відсутні користувачі

Розвиток професійної рефлексії як важлива складова компетентності вчителя

11.05.23

1

Тенденція останніх десятиліть – необхідність більш уважного та делікатного ставлення до людини, а також допомога у процесі самопізнання, самореалізації та самовизначення. Рефлексія сприяє творчому підходу до профе­сійної діяльності, досягнення максимальної ефектив­ності та результативності, завдяки чому здійснюється професійне становлення та розвиток особистості вчителя.

10 травня 2023 року відбувся вебінар для фахівців психологічної служби Івано-Франківської області з теми: «Розвиток професійної рефлексії як важлива складова компетентності вчителя». Директорка обласного центру практичної психології і соціальної роботи ІФОІППО Людмила Підлипна актуалізувала тему та наголосила на важливості усвідомлення власного «Я», рефлексії себе перед початком виконання професійної діяльності.

Практичний психолог Коломийського ліцею № 8 Володимир Акімов презентував практичним психологам і соціальним педагогам авторську корекційно-розвивальну програму, яка зайняла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології в новій школі» в номінації «Особливості роботи вчителя фізичної культури з дітьми з ООП» у 2022 році.

У ході вебінару учасникам було запропоновано практично відпрацювати вправи з тренінгової програми «Розвиток здатності до професійної рефлексії вчителя».









 

Додати коментар

Захисний код
Оновити