На сайті:

На сайті 95 гостей та відсутні користувачі

НАВЧАЄМОСЬ ЖИТИ В ГРОМАДІ: ВЕБІНАР ДЛЯ ПЕДАГОГІВ-ОРГАНІЗАТОРІВ ЗЗСО

04.05.23

 

22 травня 2023 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з реалізації швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Навчаємось жити в громаді» проведено проблемний інтенсив для педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти Букачівської, Долинської, Калуської, Рогатинської територіальних громад.

Христина Дуда, викладачка кафедри теорії та методики навчання, та Уляна Лукач, кандидатка політичних наук, старша викладачка кафедри менеджменту та освітніх інновацій, ознайомили учасників зустрічі із можливостями інструментарію швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) та курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді» з метою їх впровадження в позакласну та позашкільну роботу педагогів-організаторів ЗЗСО. Модераторки заходу наголосили на пріоритеті цілей і принципів освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ), а також значущості знаннєвого, діяльнісного та ціннісного компонентів курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді» для реалізації демократичних практик в житті школи і громади.

Впродовж вебінару його учасники/ці обговорили проблеми формування громадської активності здобувачів/ок освіти, соціальної згуртованості як почуття приналежності до громади задля досягнення цілей її розвитку. Водночас проаналізовано виклики, перед якими постало громадянське суспільство в умовах війни та шляхи залучення молоді до соціального діалогу і її участі в прийнятті важливих для громади, суспільства, держави рішень. Саме проєкт DECIDE має на меті посилити роль учнівського самоврядування, діяльність молодіжних громадських організацій, адже відкриває нові можливості співпраці та взаємодії освітянської спільноти, школи та громади, розвитку громад загалом.

Додати коментар

Захисний код
Оновити