На сайті:

На сайті 126 гостей та відсутні користувачі

Удосконалюємо інформаційно-цифрову компетентність з учителями французької мови

28.04.23

1Відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено вебінар для учителів французької мови «Використання цифрових інструментів для забезпечення ефективної організації дистанційного та змішаного навчання іноземних мов». Мета зустрічі - удосконалення інформаційно-цифрової компетентності учителів французької мови та ефективного використання ними цифрових засобів навчання у закладах освіти області. Методичний захід проходив у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet.

Роботу вебінару модерувала Іванна Богоніс, методистка лабораторії суспільно-філологічних дисциплін ІФОІППО. Методистка окреслила план роботи заходу та ознайомила учасників зустрічі з особливостями організації дистанційного та змішаного навчання з іноземних мов, а також закцентувала увагу на використанні цифрових інструментів Languageguide, Vocaroo, Islcollective, Edpuzzle, Liveworksheets, Wizer, Wordwall, Scrumblr, які доцільно використовувати при підготовці до уроку французької мови. Ольга Войтичук, завідувачка відділу літератури іноземними мовами ІФОУНБ імені Івана Франка продемонструвала учасникам цифрові інструменти для створення вікторин та опитувальників: Flippity, Kahoot, Lyricstraining, Jigsawplanet. Методист ІФОІППО, Олег Стельмах, привернув увагу педагогів щодо застосування штучного інтелекту у навчанні іноземної мови та продемонстрував практичні вправи, які доцільно використовувати на навчальних заняттях французької мови.

Упродовж роботи вебінару педагоги мали можливість удосконалити свої комунікативні уміння  на прикладі автентичних інтерактивних  підручників видавництва Hachette, систематизувати та поглибити фахові знання щодо викладання французької мови з використанням цифрових інструментів. Практичні вправи та поради, які було розглянуто, допоможуть педагогам ефективно планувати та проводити навчальні заняття. Учасники вебінару активно спілкувались в чаті, обмінювались думками, отримали відповіді на запитання, висловили позитивні враження та побажання і надалі зустрічатись під час методичних заходів, які мотивують удосконалювати професійну компетентність педагога.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити