На сайті:

На сайті 120 гостей та відсутні користувачі

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

25.04.23

Девіз цього дня: «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі».Метою цього дня є привернути увагу суспільства, влади до проблем безпеки на робочому місці, оскільки смертність у виробничому середовищі доволі висока.

Відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року №685/2006 у нашій державі також цей день визнаний Днем охорони праці з нагоди якого проводяться різноманітні заходи. Головною метою державної політики України у сфері охорони праці є збереження життя, здоров'я і працездатності людини у процесі трудової діяльності. За будь-яких обставин конституційне право працівника на належні, безпечні та здорові умови праці повинні забезпечуватися державою і роботодавцем та бути предметом їхньої особливої турботи та контролю.

Але на превеликий жаль у нас війна… Говорити про безпекові умови на робочих місцях по всій Україні складно. Багато робочих місць стали небезпечними, ще більше – втрачено взагалі, багато потребують релокації та переміщення в інші регіони, що призвело до певних проблем. Говорити складно, але потрібно. Ми повинні дбати про безпеку перебування на робочих місцях, які функціонують, робити все можливе для того, щоб, попри воєнні втрати, не було втрат на робочих місцях, не було виробничого травматизму та нещасних випадків. Тому безпечне та здорове робоче середовище – це важлива умова трудового процесу.

Миру нам і швидкої перемоги!!!

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити