На сайті:

На сайті 118 гостей та відсутні користувачі

ВЕБІНАР «НАВЧАЄМОСЬ ЖИТИ В ГРОМАДІ»

21.04.23

120 квітня відповідно до плану реалізації Швейцарсько-українського проєкту «DECIDE» та з метою розвитку спроможності освітянської спільноти до активності, усвідомлення ролі і можливостей впливу кожного на життя територіальної громади, проведено вебінар «Навчаємось жити в громаді» для голів методичних об’єднань учителів історії та суспільствознавчих предметів ЗЗСО Надвірнянського, Верховинського та Косівського районів.

Кожен із нас має можливість

зрозуміти, що він — навіть не

маючи особливої ваги чи влади

— може змінити цей світ.

Кожен мусить починати з себе.

Вацлав Гавел

Світлана Бондаренко – методистка лабораторії суспільно-філологічних дисциплін ІФОІППО та Христина Дуда – викладачка кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО ознайомили учасників зустрічі з особливостями формування культури громадянськості здобувачів освіти із застосуванням можливостей запропонованих швейцарсько-українським проектом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (#DECIDE) та впровадження курсу за вибором «Навчаємо жити в громаді».

Ціллю зустрічі було навчатися і навчати розуміти основні поняття та стратегії упровадження технології ОДГ/ОПЛ. Модератори вебінару ознайомили учаcників із програмою курсу та методикою викладання і навчання, особливостями використанням інструментарію курсу.

Упровадження курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді» сприятиме формуванню у здобувачів освіти навичок активної участі у житті громади. Під час вебінару педагоги відзначили, що учнівське самоврядування та молодіжні організації відіграють вирішальну роль у формуванні сильного та життєздатного громадянського суспільства в Україні. Громадянське суспільство є мережею організацій та інституцій, що існують між державою та особою і працюють для сприяння загальному благу та захисту прав громадян. Одним із основних способів сприяння активізації учнівського самоврядування та молодіжних організацій закладів освіти є створення платформи для участі молодих людей в громадській та політичній діяльності та у процесах прийняття рішень і відстоюванню важливих для них питання в ТГ. Проєкт #DECIDE сприятиме усвідомленій та компетентній участі молоді у змінах, які відбуватимуться в спільноті.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити