На сайті:

На сайті 55 гостей та відсутні користувачі

Формування команди в кризовий час та психосоціальна підтримка керівника

20.04.23

Screenshot 3Письменник А. де Сент-Екзюпері висловив думку про те, що на світі немає нічого дорожчого за ті зв'язки, що з'єднують людей.

Згуртованість колективу - це поняття, що розкриває особливості міжособистісних відносин в колективі, єдність ціннісних орієнтацій і мотивів в межах спільної діяльності. Дружні контакти під час роботи і після неї, співпраця і взаємодопомога формують сприятливий соціально-психологічний клімат.

Саме цій тематиці 20 квітня був присвячений вебінар для керівників закладів дошкільної освіти.

Людмила Підлипна, кандидат психологічних наук, доцент, директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи ІФОІППО, ознайомила учасників вебінару з наступними питаннями:

Стадії формування колективу.

Фактори , що сприяють згуртуванню колективу.

Технології згуртування колективу.

Особистість керівника закладу- її вплив на корпоративну культуру закладу.

Ресурси керівника.

Роботу вебінару модерувала Ірина Кушла, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ІФОІППО.

До онлайн-заходу долучилося близько 100 осіб, які спілкувались наживо та у чаті, висловлювали свої думки та позитивні враження. 

У ході вебінару учасники прийшли до розуміння, що лідер - це той, хто здатний нас підняти, дати нам мету, мрію і сили до неї йти. Розумний лідер допомагає людям відчути себе важливою складовою всього колективу, необхідною і незамінною при русі вперед, до спільної мети. Кожен, хто вміє згуртувати навколо себе людей із різними характерами, різними інтересами й може привести їх до успіху – справжній майстер. Тому одне з важливих завдань сьогодення – це підтримка керівників.

Додати коментар

Захисний код
Оновити