На сайті:

На сайті 95 гостей та відсутні користувачі

Семінар «Виховання душі, тіла, розуму дитини дошкільного віку» (за програмою «Соняшник» 3-є видання, автор – Любомира Калуська)

30.03.23 

photo 2023-03-31_15-42-3131 березня 2023 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся онлайн-семінар на тему «Виховання душі, тіла, розуму дитини дошкільного віку» за програмою «Соняшник», за участю керівників та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти області.

Розпочали зустріч вітальним словом Світлана Нерянова, начальник відділу дошкільної освіти Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Алла Богуш, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член Академії педагогічних наук України, Світлана Чередніченко, методист вищої категорії відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту дошкільної та початкової освіти в Новій українській школі ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», кандидат педагогічних наук.

Автор програми «Соняшник» Любомира Калуська означила мету, основну концептуальну ідею програми, її структуру, новизну програми та відмінність від інших програм, озвучила про зміни у 3-му виданні програми та представила слайдову презентацію програми.

У другій частині семінару Тарас Голей, директор ЗДО № 1 «Калинонька», Марія Баран, вихователь-методист та Лідія Тимків, вихователь ЗДО № 1 «Калинонька», зупинялися на деяких позиціях, які стосуються методичного супроводу реалізації завдань програми «Соняшник», поділилися досвідом роботи закладу за програмою, вимогами до створення пізнавально-розвивального середовища закладу, педагоги закладу представили фрагменти роботи з дітьми.

У заключному слові Любомира Калуська подякувала всім учасникам семінару і наголосила: «Писалася програма з великою любов’ю до дітей, до всього довколишнього світу, до всього людського, предметного, природного та етнічного середовищ. Буду дуже щаслива, якщо моя багаторічна праця програма «Соняшник» та посібники до неї прислужаться вихованню нових людей зі світлим розумом, світлою душею, світлими і добрими намірами, і які нестимуть у світ любов, добро, милосердя».

Роботу онлайн-семінару модерувала Ірина Кушла, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ІФОІППО.

До онлайн-заходу долучилося близько 200 осіб, які спілкувались наживо та у чаті, висловлювали свої думки та позитивні враження. 

Електронну версію програми «Соняшник» та презентацію до неї, можна завантажити за покликаннями:

https://drive.google.com/file/d/1lRVDXxzgUj4HLmgw2UZ1xvdvKDMpHQ1Q/view?usp=share_link – комплексна програма «Соняшник» (2023р.).

https://drive.google.com/file/d/141QHL0dstEYj3G30BVB9SdzS8qHs86Pn/view?usp=share_link – презентація програми «Соняшник».

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити