На сайті:

На сайті 92 гостей та відсутні користувачі

Особливості корекційної роботи та методики формування соціальної взаємодії дітей з порушеннями поведінки

17.03.23

P30315-11484315 березня 2023 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведений обласний вебінар учителів-дефектологів та учителів-логопедів з теми «Особливості корекційної роботи та методики формування соціальної взаємодії дітей з порушеннями поведінки». Метою зібрання було визначення особливостей змісту та використання методів, прийомів і способів корекції порушень емоцій, поведінки і взаємодії у дітей з особливими освітніми потребами. У заході взяли участь 80 педагогів.

Наталія Шеремета, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, звернула увагу на способи попередження емоційних та поведінкових порушень у дітей.

Галина Шпільчак, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО, ознайомила з методами профілактики та корекції поведінкових порушень дітей дошкільного віку.

Ольга Сапріянчук, поведінковий трапіст дитячого центру громадської організації «Світанок-ІФ», надала практичні рекомендації щодо особливостей формування навичок взаємодії з дітьми з розладами аутистичного спектра методами АВА-терапії.

Тетяна Глуханюк, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи, фахівець комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Івано-Франківської міської ради» опрацювала з учасниками алгоритм надання першої психологічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами.

Наталія Броневич, фахівець комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Тлумацької міської ради поділилася практичним досвідом застосування корекційних заходів з формування навичок соціальної взаємодії дітей з порушеннями поведінки.

Учасники заходу взяли активну участь в методичних діалогах з корекційної діяльності учителів-дефектологів та учителів-логопедів та отримали корисні напрацювання для подальшої професійної практики в роботі з дітьми з порушеннями поведінки.

Додати коментар

Захисний код
Оновити