На сайті:

На сайті 107 гостей та відсутні користувачі

Стаємо сильнішими разом

15.03.23

3Відповідно до плану роботи з реалізації Швейцарсько-українського проєкту DECIDE «Стаємо сильнішими разом» (Використання ресурсів ОДГ/ОПЛ задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни) у період 09-13 березня пройшла серія методичних вебінарів для керівників закладів загальної середньої освіти області (ментори А.Дутчак, О.Нижник, Г.Пониполяк). Учасники вебінарів – керівники закладів освіти Зеленської, Дзвиняцької, Добовецької, Кутської, Солотвинської територіальних громад, новопризначені керівники закладів освіти області.

Мета зібрання: привернення уваги керівників закладів освіти до процесів, що необхідно реалізувати нині в умовах війни задля подальшого розвитку демократії в закладах освіти.

Оскільки зустрічі відбувалися у період відзначення роковин Тараса Шевченка учасники мали змогу взяти участь у флешмобі «Під знаком мудрості Великого Кобзаря».

Учасники вебінару обговорили та отримали поради щодо соціальних, психологічних та педагогічних аспектів інтеграції в дитячу спільноту дітей, які опинилися в умовах війни; опрацювати навчальні активності, які допоможуть педагогам закладів освіти використати ресурси ОДГ/ОПЛ для роботи з учнями; ознайомитися з методичним порадником «Стаємо сильнішими разом» (посібник для педагогічних працівників та працівниць закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти з використанням ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами, задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни) та можливостями його використання в освітньому процесі.

Особливе зацікавлення в учасників вебінару викликали практичні вправи «Наш герб», « Серця», «Права, обов’язки, правила під час уроку», «Вирішуємо конфлікт у 6 кроків».

Учасники зібрання знайомилися із презентаціями проєкту, методичного порадника; працювали в групах, використовуючи онлайн застосунки (PADLET, Mentimeter). 

                                                                     

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити