На сайті:

На сайті 142 гостей та відсутні користувачі

Вебінар для вчителів німецької мови „ Tipps fur einen guten Start ins Deutschlernen!“

14.03.23

1 Вивчення іноземних мов сьогодні є необхідною умовою для успішної реалізації людини у житті. Для формування мотивації навчання іноземної мови на початковому етапі в школі необхідно постійно підтримувати інтерес учнів до її вивчення, оскільки пізнавальний інтерес – це стимул, який сприяє підвищенню активності, удосконаленню вмінь і навичок учнів. На мотиваційному етапі слід враховувати вікові особливості школярів та доцільно вибирати різноманітні форми та методи навчання. Це зацікавить учнів, надасть змогу практично збільшити кількість розмовної практики, допоможе краще засвоїти навчальний матеріал та використати комунікативні вміння у подальших заняттях.

У рамках співпраці Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з міжнародним освітнім центром Dinternal Education 10 березня 2023 року організовано та проведено вебінар для вчителів німецької мови з теми: «Tipps für einen guten Start ins Deutschlernen!». Методичний захід проходив у дистанційному форматі з використанням цифрового інструменту ClickMeeting. У роботі вебінару взяли участь 117 педагогів Івано-Франківської області. Мета зустрічі - забезпечення якісного розвитку іншомовної освіти на початковому етапі вивчення німецької мови в закладах загальної середньої освіти.

З вітальним словом виступила Ольга Ярська, регіональний представник видавництва Pearson у Західному регіоні. З планом роботи заходу та важливими аспектами початкового етапу вивчення німецької мови ознайомила Іванна Богоніс, методистка лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського ОІППО. Тетяна Мережко, методистка Dinternal Education, проаналізувала структуру та компоненти уроку, націленого на комунікативний результат. Під час заходу було розглянуто різні варіації текстів для читання на початковому етапі та запропоновано корисні практичні ідеї щодо підвищення мотивації та зацікавленості учнів до вивчення іноземної мови. Практичні поради, які були розглянуті під час вебінару, допоможуть педагогам у подальшому при плануванні та ефективному проведенні навчальних занять.

На завершення вебінару для учасників проведено розіграш автентичних посібників «Perfekt für Anfänger». Рандомно було обрано троє переможців, які отримають вищезазначені автентичні матеріали.

Організатори зустрічі відповіли на запитання учасників, обговорили тематику та напрями подальшої співпраці.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити