На сайті:

На сайті 289 гостей та відсутні користувачі

Вебінар для вчителів німецької мови „ Mehr Projekte im Unterricht. Das ist eine Gute Idee!“

23.02.23

1На сучасному етапі розвитку суспільства володіння іноземними мовами є необхідною складовою освіченої людини. Ефективність та результативність процесу навчання залежить від його правильної організації, поєднання сучасних підходів та ефективних методів навчання. Один з таких методів - це метод проєктів, який є ефективним засобом підвищення мотивації учнів до навчання в цілому і до вивчення іноземної мови зокрема. У рамках співпраці Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з видавництвом «Hueber» та Центром іноземних мов «ТСП» 22 лютого 2023 року організовано та проведено вебінар для вчителів німецької мови з теми: „Mehr Projekte im Unterricht. Das ist eine Gute Idee!“. Методичний захід проходив у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Zoom. У роботі вебінару взяли участь 80 педагогів. Мета зустрічі - забезпечення якісного розвитку іншомовної освіти в закладах загальної середньої освіти та підвищення рівня обізнаності учителів німецької мови щодо використання методу проєктів на основі автентичних матеріалів.

З вітальним словом виступила Світлана Яснюк, директорка центру іноземних мов в Україні «Твій сучасний підручник». Іванна Богоніс, методистка лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського ОІППО, окреслила план роботи заходу та ознайомила з особливостями використання методу проєктів на уроках німецької мови. Вадим Орешич, методист видавництва Hueber, поділився креативними ідеями з педагогами, зокрема закцентував увагу на використанні методу проєктів як засобу активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках німецької мови. Учасники заходу змогли поглибити власні знання щодо видів та організації проєктної діяльності відповідно до навчальних тем. Упродовж зустрічі педагоги удосконалювали вміння конструювати завдання на основі інтерактивних підручників Hueber «Gute Idee!» та цифрових інструментів: https://www.canva.com/, https://phraseit.net, educap.datenbank-bildungsmedien.net, www.hueber.de/gute-idee. Практичні поради, які були розглянуті під час заходу, допоможуть педагогам у подальшому при плануванні та ефективному проведенні навчальних занять.

На завершення вебінару учасники заходу зазначили, що використання методу проєктів на уроках німецької мови є актуальним, адже замість засвоєння готових знань, діти удосконялюють навички і вміння іншомовної комунікативної компетентності, розвивають свої творчі здібності, формують готовність співпрацювати в команді та нести відповідальність за результат спільної роботи.

Організатори зустрічі відповіли на запитання учасників, обговорили тематику та напрями подальшої співпраці.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити