На сайті:

На сайті 76 гостей та відсутні користувачі

Обласний семінар для учителів-дефектологів, учителів-логопедів закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів області

09.12.22

7 грудня 2022р. на онлайн платформі Zoom відбувся обласний семінар для учителів-дефектологів, учителів-логопедів закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів області з теми «Корекційна робота учителя-дефектолога та учителя-логопеда з дітьми з особливими освітніми потребами», який був організований працівниками ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Основними завданнями заходу були презентація методів психолого-педагогічного вивчення дітей з порушеннями розвитку інтелекту і психіки; ознайомлення з особливостями використання методів і прийомів корекції порушень інтелекту у дітей з особливими освітніми потребами; презентація роботи з формування індивідуальної освітньої траєкторії дитини з особливими освітніми потребами; розгляд питання використання діагностичного і практичного методичного матеріалу у профілактичній роботі з дітьми з особливими освітніми потребами та ознайомлення з досвідом співпраці та обміну напрацюваннями між учасниками заходу.

У семінарі брали участь працівники ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО Козинець О. В., кандидат педагогічних наук, доцент Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова з темою «Методи психолого-педагогічного вивчення дітей з порушеннями інтелекту», Шеремета Н. М., методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО – «Специфіка діагностики та корекційної роботи з дітьми з порушеннями інтелекту», Шпільчак Г. Д., методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО – «Напрями роботи учителя-дефектолога щодо своєчасного виявлення несприятливих умов розвитку навчальних здібностей дітей з порушеннями інтелекту».

На завершення роботи заходу відбулися діалоги між учасниками з питань методики проведення діагностики та корекції інтелекту засобами традиційних і сучасних методик.

Додати коментар

Захисний код
Оновити