На сайті:

На сайті 128 гостей та відсутні користувачі

Особливості викладання географії у 6 класі НУШ в умовах змішаного навчання

01.12.22

Таку проблему вирішували лабораторія природничо-математичних дисциплін Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та учителі географії – учасники вебінару 17 листопада.

Мета заходу: опрацювання практик використання онлайн сервісів та платформ у роботі вчителя географії у Новій українській школі.

Вебінар проходив у дистанційному форматі з використанням сервісу відео конференції Zооm.    

У ході семінару Світланою Подолюк, методистом ІФОІППО було окреслено основні завдання: ознайомити із сучасними Інтернет ресурсами для використання у роботі вчителя географії та з особливостями викладання дисципліни в умовах змішаного навчання; розглянути кращі практики використання онлайн-сервісів і платформ для організації змішаного навчання географії.

Спікерами даного заходу були запрошені гості, а саме: Валерій Совенко, завідувач відділу географії та економіки Київського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти педагогічних кадрів, співавтор модельної програми з географії для 6-9 класів та Наталія Фоменко, кандидат географічних наук,  учитель географії ліцею імені Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради.                 

Оскільки з наступного року учні 6 класів почнуть працювати за новими модельними програмами, то Валерій Совенко детально ознайомив присутніх з однією з них, дав порівняльну характеристику програм 2017 та 2022 років. Далі спікер ознайомив із сучасними Інтернет ресурсами для використання у роботі вчителя географії, поділився практикою підготовки діяльнісного уроку в умовах дистанційного навчання, а також звернув увагу   на проведенні оцінювання, реалізації практичної складової в умовах змішаного навчання.

Наталія Фоменко продемонструвала використання онлайн сервісів та платформ для використання на різних етапах уроку у різних класах та   для створення дидактичних матеріалів власного інтерактивного уроку.

Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на свої запитання від спікерів та окреслити основні напрями діяльності щодо використання цифрових ресурсів у навчальній діяльності в умовах Нової української школи.

Онлайн додатки для активізації діяльності учнів при вивченні географії у 6-7 класах (Фоменко Наталія Володимирівна)

Модельна програма «ГЕОГРАФІЯ» 6-9 клас (Андрій Довгань, Валерій Совенко)

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити