На сайті:

На сайті 155 гостей та відсутні користувачі

Фаховий розвиток учителів німецької мови

16.11.22

19-20 22Реформування освітньої галузі передбачає не лише зміни в програмах, але й трансформацію підходів до навчання, удосконалення професійної майстерності самого учителя. Адже саме від учителя, який не залишається осторонь нових підходів, залежить чи зацікавиться дитина у навчанні та зрозуміє матеріал.

У рамках проєкту “Професійний розвиток учителя іноземної мови” відповідно до реалізації завдань Державного стандарту базової середньої освіти 09-10 листопада 2022 року Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у співпраці з Гете Інститутом в Україні організували навчання за Модулем 3 для п'ятої групи учителів німецької мови, які працюють у 5-х класах. Захід організовано в дистанційному форматі з використанням онлайн сервісу Zoom. 18 педагогів Івано-Франківщини працювали над темою: «Викладання німецької мови як іноземної в сучасних реаліях (Aufbau von Schreiben)».

У роботі семінару взяли участь Богоніс Іванна Михайлівна, методист лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського ОІППО та Вереш Марія Тіборівна, тренер Гете Інституту в Україні, доцент кафедри німецької філології Ужгородського національного університету. У процесі навчання педагогів розглянуто питання основних підходів до організації та планування сучасного уроку, дидактично-методичних принципів та форм навчання письма на уроках німецької мови. Два дні поспіль учасники семінару активно працювали у групах, планували та конструювали різні типи завдань за допомогою онлайн застосунків, викорисовували цифрові інструменти для партнерської взаємодії та надання зворотнього зв'язку.

Педагоги презентувати свої напрацювання щодо планування сучасного уроку, систематизували та поглибили фахові знання щодо навчання німецької мови як іноземної в сучасних реаліях. Учителі мали змогу отримати відповіді на запитання та обмінятись думками.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити