На сайті:

На сайті 108 гостей та відсутні користувачі

Міжрегіональний круглий стіл з міжнародною участю "Від Учителя до учня"

07.11.22

 8.jpg2 листопада 2022 р. на базі Делятинського ліцею № 1 Делятинської селищної ради відбувся Міжрегіональний круглий стіл з міжнародною участю «Від вчителя до учня».
У заході взяли участь представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації, викладачі та методисти Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, священики, селищний голова Делятинської територіальної громади, представники відділу освіти, молоді та спорту Делятинської селищної ради, директори закладів освіти, вчителі, учні та батьки.

Модерування заходу здійснювалося парохом церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Делятин ( УГКЦ) о. Богданом Іванюком та вчителями згаданого навчального закладу Лесею Струк та Надією Борух-Люльчук.

Учасниками узагальнено багаторічний внесок педагогів Прикарпаття у царину розбудови християнської педагогіки та розвиток курсів духовно-морального спрямування. Кпім цього було окреслено широке коло дотичних питань. Зокрема, окремі аспекти співпраці педагогічного колективу з представниками влади, Церкви та батьківської спільноти висвітлювали голова Делятинської селищної ради Богдан Богданович Климюк; начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Делятинської селищної ради Михайло Миколайович Гаврилюк; головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Делятинської селищної ради Мар’яна Ярославівна Яворська; представники основних релігійних громад Делятина; директор Делятинського ліцею № 1 Делятинської селищної ради Артур Петрович Поліщук та інші.

До участі у роботі круглого столу в режимі on-line долучилися і випускники Делятинського ліцею № 1 та Івано-Франківського ліцею №28, які вивчали християнську етику і тепер продовжують навчання, працю та стажування за межами України.
По особливому сприймалася роль Святого Письма, як основи вивчення християнської етики, через проведену практичну роботу «Біблія та двовзори Олега Шупляка».

Обласна творча група учителів основ християнської етики під керівництвом Інни Олександрівни Бусел, учителя Калуського ліцею № 7 Калуської міської ради коротко презентувала регіональні здобутки у сфері викладання курсів духовно-морального спрямування та окреслила дорожню карту їхнього розвитку в умовах сьогодення.

У ході заходу було також відзначено різновекторну працю викладачів курсу «Основи християнської етики», зокрема, їхню роботу з обдарованими дітьми, підготовку олімпіади «Як ти знаєш Біблію?» та конкурсу «Бог-Україна-Родина і я», участь у роботі обласних творчих груп учителів початкових класів та основ християнської етики, у професійних фестивалях із фаху тощо.

У резолюції круглого столу усі однозначно підтримали пропозиції щодо присутності курсу «Основи християнської етики» у закладах освіти, обов’язкової системності на наступності, оновлення підходів до викладання на основі педагогіки партнерства.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити