На сайті:

На сайті 80 гостей та відсутні користувачі

IV ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ STEAM-FEST «STEAM-HUMAN FOR PEACE

01.11.22

wetertyrhrtjjЗ 24 по 28 жовтня 2022 р. проходив IV ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ STEAM-FEST «STEAM-HUMAN FOR PEACE: сила розуму й добра заради людства». Команди педагогів і здобувачів освіти майже з усіх областей України, а також Чехії та Великобританії представили 104 STEAM-проєкти на патріотичну тематику: http://surl.li/dmxll

Упродовж тижня з 11 до 18 год. проходили онлайн-заняття, воркшопи, майстер-класи, в яких узяло участь понад 2000 школярів та більше 200 педагогів, науковців, викладачів закладів вищої освіти.

Приємно усвідомлювати, що STEM-освіта шириться просторами України і навіть війні не зупинити цей процес! Освітяни, митці, науковці об’єднані спільною метою: піднесення патріотичного духу, пошуку шляхів до Перемоги та відновлення України. Війна змусила дітей швидко подорослішати, змінити пріоритети, мрії. Кожен хоче докласти зусилля до перемоги України, це видно з проєктів учасників фестивалю. Наприклад, вихованці гуртка «ARDUINO» Юрій Тумир, Андрій Угринюк, Максим Гикавець, Володимир Фіголь разом з керівником проєкту Олександром Аронцем розробили дрон-розвідник-міношукач для Захисників України. Він дозволяє проводити розвідку території, пошук мін та аналіз їх типів, позначати на карті мобільного додатку.

Дякуємо кожному учневі, студенту, вчителю, викладачу, митцю, науковцю за підготовлені проєкти, відеоматеріали, за проведення майстер-класів, за перегляд прямих трансляцій та участь в майстерках! Вдячність колегам відділу STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» за організацію на Всеукраїнському рівні, пані Марії Починок – засновниці фестивалю STEAM-HUMAN ініціативній, креативній директорці Комунального закладу позашкільної освіти «Центр освітніх інновацій» Івано-Франківської міської ради, Олесі Власій – доцентці кафедри математики та інформатики і методики навчання Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, к. т. наук, Василю Витвицькому – доценту кафедри інженерної та комп’ютерної графіки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, методисту Центру освітніх інновацій, к. т. наук (які працювали вдень і вночі), всім працівникам КЗПО "Центр освітніх інновацій", всім партнерам, спонсорам, департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, Руслану Марцінківу, Оксані Савчук, ректору ОІППО Роману Зуб’яку та колегам: Мирославу Білогубці, Олегу Стельмаху, Петру Якубовському, всім, хто доклав зусиль до розвитку STEM-освіти, а отже і до генерації покоління, яке матиме всі ресурси та потенціали для розбудови вільної непереможної України.

Активні учасники IV Всеукраїнського фестивалю освітніх інновацій відзначені заслуженими нагородами, подарунками, а їх наставники – подяками та сертифікатами Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

15 команд з України, Чехії, Великобританії за високий рівень представлення STEAM-проєктів отримали подарунки.

STEAM-досвід усіх учасників фестивалю буде завжди доступний у перегляді на віртуальній виставці фестивалю за покликанням: https://www.thinglink.com/card/1630163586393309186

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити